Vad är min fantasi värd om verkligheten överträffar den?

Wikileaks avslöjande, både de om Irak/Afghanistan och diplomatkommunikationen, gör att mina personliga konspirationsteorier har visat sig vara sanna. Tidigare levde jag bland tankarna om hur USAs hegemoni duperade stora delar av världen. Nu läser vi om det i tidningarna, hör det på radio och ser det på TV mest varje dag.

Min fantasi, när den varit mig mest villig, har inte lyckats övertäffa verkligheten. Visa/Mastercard/PayPal använder sitt oligopol för att skaffa sig patriotiska fördelar i Washington, då hänger jag inte med längre. Man har beslutat att inte förmedla pengar till Wikileaks och därmed agera åklagare, domare och bestraffare genom sitt överföringsmonopol på nätet. Tydligt framträder mönstret att där nationen tar slut, tar företagen vid. Hur stor del av den amerkanska demokratin åsidosätts nu av detta beslut? Finns demokratin kvar i USA eller är det superföretagen som kör hela showen? Var det Amerikanska staten eller företaget Blackwater som begick övergrepp i Irak? 

Jag har inget emot att dokumenten publiceras av Wikileaks. Att avslöja var som verkligen händer i världen, hur sjuka krigen i Irak och Afghanistan är, hur Amerikansk industri får fördelar genom att amerikanska staten bedriver utpressning, kan inte vara negativt för världen att få reda på. Om jag skänker pengar till organisationen kommer jag troligtvis att terrorstämplas av USA. Jag kommer att nekas inresa i USA utan att jag någonsin kommer att få reda på varför. Detta även om Wikileaks ännu inte är stämplat som terroristorganisation, så kommer detta att ske retroaktivt. (Jämför Al-Barakat) Jag skulle vara en terrorist för att jag förespråkar något så svenskt som öppenhetens evangelium.

Vi lever verkligen i en brytningstid. Inte nog med att oljan håller på att ta slut, jordens klimat håller på att ändra sig och världsekonomi är lika beräknelig som bodybuilder på rohypnol. Dessutom ser vi dessutom hur dagens dominerande makt är på väg att gå under. Eftersom vi är människor, har vi den otroliga förmågan att anpassa oss till de nya förutsättningarna. Ofta sker detta utan att vi ens märker det.

I en kommentar från bloggaren Anna, förslås att jag skall ha basebollträ när jag går upp och kollar ljud i köket. Jag skrattade gott när jag läste det, men nu när jag skriver om detta ämne har jag faktiskt haft tankar om att när som helst kan jag ha SÄPO här hemma baserat på det jag skriver eller laddar ner på nätet. Det ovan skrivna kommer med 100% säkerhet fastna i NSAs filter. ”Terroristerna” som skulle bomba i Nordstan i Göteborg är numera avförda från utredningen, men har slutat att sova nakna då de inte längre känner sig säkra i hemmet. Tror du att du är annorlunda? Guilt by association som det heter… Är det bara jag och min fantasi, eller? Hur känner du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.