Vägförening bättre än kommunal väghållning

Efter två veckor i Taiwan med lagom temperatur på mellan 18-20 grader (alltså plus-grader) var man tillbaka till Kung Bores rike.  När jag anländer med taxi är det snödrivor upp till en meter på min tomt. Min granne Henrik på Röinge schakt kommer ut med sin minigrävare och skottar fram min garageinfart som ligger någonstans under snön

I Hörby samhälle, där kommunen är väghållare, var snömodden minst sagt omfattande på vägarna. Men när jag kom ut till Ludvigsborg så var vägarna relativt välskottade av Jonas Svensson på JSC Gräv.

Så kanske det inte är så dumt att ha en vägförening här ute, där vi själva kan bestämma snödjupet på vägarna.

Hade det inte varit för orättvisan, att vissa betalar vägavgiften medan grannen får sin betald av kommunen, så hade vägföreningen varit en bra ide. Denna princip om kommunalt sponsrade fastigheter tillämpas med ett allt större och finmaskigare lapptäcke i Ludvigsborg. Detta är ju naturligtvis stridande mot kommunallagens skrivning om likabehandling av kommuninvånarna.

Efter nyår kommer det en motion till Hörby komunfullmäktige att kommunen betalar alla eller inga fastigheters avgifter i Ludvigsborg. Kommunen kan inte säga nej på grund av ovan lag. Säger kommunen nej, så kommer kammarrätten lätt avgöra ärendet till rättvisans fördel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.