Våldsmonopolet – nästa patient till nedmontering

Jag har i tidigare blogginlägg berättat om mina teorier när ett samhälle slutar att existera. Tanken är att man kan räkna sig fram till ett tröskelvärde när allt rasar. Jag tog några exempel som pension, sjukförsäkring och A-kassa.

Kvar av samhället blir bara skatteinbetalningarna från de som jobbar. Dessa blir med tiden färre och färre. Skatteinbetalningar sprids på fler och fler människor i trygghetssystemen.

Gapet mellan trygghetsfinansiär och trygghetskonsument blir större och större och till slut försvinner relevansen för finansiärerna och dessa slutar bidra till det gemensamma systemet och säkrar sin trygghet på alternativa vägar.

Ni kan kritisera mig för denna krassa hållning men trygghetssystemen är för individen inga altruistiska projekt. Men detta gäller inte bara de sociala trygghetssystemen utan kan även sträcka sig till de två myndigheter som bär upp våldsmonopolet; polisen och försvaret.

En ögonöppnare kunde vi i dagarna läsa om i Skånska Dagbladet efter att det varit inbrott på Skarhults slott. Som tur var så fick tjuvarna sköta sig själva ostört, för om de blivit påkomna hade ingen hjälp funnits att tillgå. Poliserna var på kommendering i Trelleborg för att stödja problemen med att staden har fullständig invaderats av individer utan rätt att vistas i landet.

polismyndighetenI hela Mittskåne finns två patruller normalt på natten. Händer det något så är den resursen förbrukad och resten av Mittskåne är utan skydd från våldsmakten. Det är fritt fram för våldsidkare. Befolkningen är utelämnad åt sin egen förmåga att värja sig.

Det har gått så långt att till och med polisen hänvisade Skarhults ägare till en nattvandrande förening som har Eslöv-företagare som medlemmar. Föreningens syfte är att värna byns företag mot inbrott eftersom polisen historiskt inte räckt till. Låt oss kalla föreningen vid dess rätta namn: det är ett medborgargarde som polisen delegerar ansvaret till.

Och det är inte bara i Eslöv som det ser ut så här. Antalet privata väktarfirmor och väktare växer hela tiden. Villaägare installerar larm som går till grannsamverkan för det är upp till kvarteret att själv värja sig mot kriminella numera.

Om folk visste hur lite support samhället ger den enskilde i kampen mot brottsligheten när man drabbas så skulle tron på en gemensam statligt finansierad säkerhet minskas. Det är upp till den enskilde att se till att man är försäkrad både genom konventionella försäkringar men även ett fysiskt skydd.

Staten är på väg att upplösas vad gäller polisiära förmågan riktad till skydd för oss vanliga medborgare då myndigheten är underfinansierad.

Den andra myndigheten som utgör statens våldsmonopol är Försvarsmakten. Denna myndighet har ytterst att skydda oss från externa hot och vår förmåga att själva besluta, genom det demokratiska systemet, hur vi vill utforma samhället.

forsvarsmaktenDenna myndighet är under snabb nedmontering genom en konstant underfinansiering. Förra överbefälhavaren Sverker Göransson konstaterade att med det dåvarande försvarsbeslutet skulle försvaret kunna stå emot en vecka mot en attack från ”främmande makt” som det heter.

Det var då det. Staten har valt att prioritera andra utgiftsområden som slukar större och större resurser framför full finansiering av uppbyggandet av enveckasförsvaret. Konsekvensen är att vårt försvar är inte användbart till något längre.

Vi har under denna process blivit fullständigt utlämnade till andra staters välvilja att inte vålla oss skada eller utsätta oss för påtryckningar. Statens förmåga att värna landets integritet och medborgarnas trygghet har redan kollapsat.

Detta är ett faktum utan att större delen av svenskarna vet om att detta så kallade ”särintressets” praktiska betydelse försvunnit. Trots det så fortsätter skattebetalarna att betala som om att denna tjänst fortfarande tillhandahålls.

Jag vet att det låter helt otroligt, men kolla på nedan SVT dokumentär som sändes för ett halvår sedan. Man skulle kunna tro att detta skulle vålla en gigantisk debatt, men inför Försvarsbeslutet 2015 är det i princip knäpptyst om detta.

https://www.youtube.com/watch?v=waWiu9permk

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag hör att Sveriges försvar endast har fyra funktionsdugliga kanoner… och dessutom finns de i Boden utav alla ställen.

Med det ovan så kan vi konstatera att staten successivt överger våldsmonopolet för nya spelare på banan. Du kanske tycker jag har en dystopisk analys, men om du tittar dig runt omkring så ser du utvecklingen.

Extrapolerar man utvecklingen som jag beskriver i denna och den förra artikeln så ser vi att vi är på väg mot en extrem liberalistisk stat där inte ens nattväktarfunktionen finns kvar. Denna ”stat” kommer som en reaktion på på det extremt starka staten som Socialdemokratin byggde upp under 1900-talet.

Fundera på om dina nationella politiker står upp för ditt behov av säkerhet, både fysisk och social trygghet. Vilken annan verksamhet skulle du prioritera över nationens förmåga att försvara sig självt eller att försvara din personliga säkerhet och välbefinnande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.