Vän av rättvisa, inte vän av fakta

Läser en insändare i Skånska Dagbladet idag 2012-04-11. En anonym skribent som signerar med ”Vän av rättvisa” uttalar sig om ledamöters agerande på socialnämndens sammanträden. Naturligtvis är det inte någon i socialnämnden som uttalar sig, så att basera sin insändare på hörsägen och illvilliga rykten är så… desperat.

Engagerad blir man när omkvädet sätter igång igen – snart kommer väl maffia-anklagelsen igen. Hårda fakta lyser med sin frånvaro, men fakta är väl inget som rättvisebegreppet beblandar sig med för skribenten.

Jag läser i insändaren:

När man hör på fullmäktiges sammanträden att visa ledamöter inom M klankar ner på sitt eget kommunalråd, då undrar man vad som försiggår.

Att vara vis och samtidigt klanka ner är en värdelapsus. Jag är inte i närheten att kunna ställa diagnos, men någon form av personlighetsklyvning lutar det åt.

Jag förstår varför skribenten vill vara anonym, men har jag tycker mig ha hört det förut. Kommentar om den moderata uppställningen och hot om att koalitionen skall spricka.  Inte bara desperat, utan även bitter uppebarligen.  Vem kan det vara? Undra sa flundra…

2 svar på ”Vän av rättvisa, inte vän av fakta

  1. Medborgare

    Ja som anonym kan man ju påstå de mest befängda saker.Som vanlig medborgare i kommunen blir jag stundtals ganska förvånad över ordbruket hos politikena. Mest förvånad blir jag nog när jag läser Kommunalrådet inlägg på bloggar och kommentarer i tidningen.Han tycks sakna allt hyfs och vett. Dessutom har han den självgodheten att tala om i Skånska Dagbladet att han tänker bli högsta hönset även efter nästa val. Har han ingen självkritik?
    Vem vill att det ekonomiska kaoset skall fortsätta ? Vem vill ha skattehöjningar? Vem vill ha en socialnämnd i kaos? Ansvarig är just denna person som har för vbana att beskriva sig själv i supelativ. Jag hoppas innerligt att Hörbys moderata förening inser att vi inte är betjänta av en person som saknar förutsättningar för att leda Hörby tillbaka till den välmående kommun den en gång varit.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.