Vem har behov av 40 stycken krockkuddar just nu?


SkD skriver att 40 stycken airbags har stulits från en bilfirma i Hörby. Finns det en koppling till den politiska turbulensen i kommunen. Miljöpartiet är satt på kollisionskurs med alliansen just nu – dessa 40 airbags skulle vara en välbehövlig förberedelse för en eventuell krash.

Men 40 stycken – det verkar vara många för att täcka bara Miljöpartiets behov… det får mig att fundera om det är fler som garderar sig med krockskydd från förra torsdagens femklöversammanträde.

Nåja, det är i alla fall hatten av för dem och deras politiska vakenhet, även om medvetenheten implementeras retroaktivt.

Två uppdatering från torsdagens femklövermöte inkomna ikväll
Om man skall idka lite allvar, så är det ett Miljöparti jag inte känner igen. Förra torsdagen bjöd Miljöpartiet in till femklövermöte. Jag själv var inte med, utan endast ett fåtal i femklöverns ledargarnityr medverkade, men information från flera partiers representanter på mötet spretar om innehållet.

Vissa gör gällande att det var uppmaningar till Miljöpartiet att inte fortsätta på den inslagna vägen att forcera ett val inom ledarskapet. Samtidigt berättar andra källor att det var diskussioner om att förtydliga det fortsatta ledarskapet i kommunen. Hur kan detta komma sig? Vad var det som egentligen sades, vad var det man höll på med på torsdagskvällen?

Jag är rädd för att ett främmande element inom Miljöpartiet agerar på ett sätt som är väsensskilt för det Miljöparti jag känner och deras grundläggande värderingar om hur ett ledarskap skall gestalta sig. Partiet agerar normalt inte på denna nivå, att driva kampanj och konspirera mot och för personer. Jag förstår inte vad som flugit i dessa, i vanliga fall, vänliga människor med fötterna på backen.

Jag undrar… vem kan ge mig svar?

3 svar på ”Vem har behov av 40 stycken krockkuddar just nu?

 1. Lars Ahlkvist

  ”Jag undrar… vem kan ge mig svar?”

  Gnothi seavton.

  Svara
 2. Thomas

  Gnothi seavon = ”Känn dig själv”.
  Inskriften till oraklet (Appollontemplet) i Delfi och myntades av en av Greklands sju vise.

  Alltså går nog kommunalrådets näste studieresa till Grekland för att hitta sanningen. Vi ser fram mot att också hitta lösningen i deras ekonomiska system. Här har vi räddningen för Hörby! Vi kanske kan sänka skatten i bara farten .

  Det blir en het höst i Hörby i politiken.

  Svara
 3. Håkan Larsson

  Miden amoison!
  Hitta översättning själv!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.