Kraftigt stöd till Skerup från kommunalrådet

Av | 2011-10-25


Det har inte varit ofta de senaste månaderna man ser i media att Moderater står upp. Otroligt nog har vårt kommunalråd tagit bladet från munnen och rytit till mot Miljöpartiet. På dennes blogg kan man läsa:

Det finns de som hellre vill hota, jobba för egenintresse, utöva påtryckningar, arbeta oetiskt. De tar jag avstånd från.

Utan att kommunalrådet uttryckligen skriver det, ser jag blogginlägget som ett direkt svar på Miljöpartiets angrepp på kommunalrådets partikollega i deras insändare i Skd och på deras blogg förra veckan. Miljöpartiet skriver:

Skall vi släppa fram maffiaväldet helt och hållet eller skall vi sätta stopp innan det är för sent? En majoritet som leds av Pelle Skerup kan vi inte stödja. Vare sig det är formellt eller informellt.

Jag vet inte i vilken skola Miljöpartiet har gått det senaste halvåret, men tydligen verkar man ta spjärn i det drev som jagade oss Moderater i Socialnämnden under sommaren. Kan det ha samma källa? Jag tycker mig känna igen språket, metoden och avsikten – ligger det en rutten fisk någonstans i politiken i Hörby som alla känner stanken av? Kan man spola ut den?

Pelle Skerup har ett kompakt stöd inom Moderaterna och hos väljarna. Förändringarnas vindar blåser över Hörby, mer av samma duger inte längre. När legacy organisationen känner sig ”hotad” av denna vind, ser vi en ryggmärgsreaktion i form av misskreditering av oss Moderater som står för förnyelsen. Vi står för den nödvändiga förändringen inom kommunen. Att förändringen är nödvändig är uppenbart då vi kommer att leverera ett minusresultat för helåret. Inom socialnämnen kommer underskottet landa på minst 28.5 miljoner. Att sitta still i båten och hålla käft är inte metoden som kommer leda till framgång.

Ett svar på ”Kraftigt stöd till Skerup från kommunalrådet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.