Alléplantering på Röingevägen

Tommy släpper lös ek-kronanLudvisgborg-Röinge vägförening har beslutat att återplantera ekar i den underbara allén utmed Röingevägen. Igår var det dags för genomförandet.

I ett annat ärende ringde jag Thommy Sandberg som berättade vad som var i görningen, och på något vänster blev jag engagerad. På med jobbarkläderna och ut i klorofyllet (fast mest på asfalten). Thorbjörn Malvå hade marketat med blåa prickar var träden skulle stå.

Jonas från JSC Gräv stod för det mesta av det tunga arbetet med grävaren, medan Tommy och jag skyfflade och klippte träden fria; dessa stod inbundna och i stor, otroligt tung jordklump.

När de planterade träden skulle vattnas kom de båda lantbrukarsönernas idérikedom fram. Med hjälp av en vattentank tillfälligt lånad från Mark och VA, provisorisk kopplig till ett ledningshölje, en släpvagn, så var saken fixad. 

Det är härligt att planera ett träd. Om nu ekarna kan få stå kvar utan att någon bilist kör sönder dem också, så kommer allén bli underbar. Fullständigt underbart kommer det bli när vägen in till Röinge tomtområde går från Fasanvägens förlängning och inga bilar kör genom allén, men det blir något att fixa under nästa mandatperiod.

Pingat till intresseant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.