Berninaexpressen

Fredagen den 14 maj åkte pappa, Wilma och jag från St Moritz till Milano. Första delen av resan ner till Tirano i Italien gick med den fantastiska Berninaexpressen.

Viadukten i Brusia
Viadukten i BrusiaBanan är et tekniskt mästerverk där kulmen är viadukten i Brusia där banan slår knut på sig själv. Vid denna plats bekände resenärerna färg där de kastade sig mot fönstren för att videofilma denna unika byggnad. Själv hade jag ockuperat ett öppningsbart fönster tillsammans med Wilma och det var härligt att på gammalt tågluffarmaner hänga ut ur fönstret i den friska alpluften.  

När vi kommer fram i Tirano belönar vi oss själva med en god italiensk pizza innan vi fortsätter mot Milano med ett vintage lokaltåg.
Vår tågluff avslutades med att vi tog flyget hem från Milano. Efter två timmar i SAS-skruvstädet är vi tillbaka på Kastrup. Det är med stor romantik man tänker på att lika fantastisk resan genom Europa var, lika traumatiskt är det att flyga – om man nu inte är 4 år, har gott om benutrymme och längtar efter mamma… 

Pingat till intresseant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.