Glaciärexpressen

Utsikt från rum Hotel Du LacVad är det för fel på bilden till vänster? Jag begärde ett rum med utsikt. Utsikten som hotellpersonalen trodde jag var ute efter var sjön Brienz, men inte. På andra sidan hotellet ligger stationen Interlaken Ost, vilket hade blivit en mycket bättre utsikt. Jag får väl erkänna att jag har aningen andra preferenser än många andra.

Dagens resa började på just Interlaken Ost med att vi tog ett lokaltåg 0929 till Spiez  för att sedan åka vidare med ett Intercity tåg till Brig. I Brig ansluter Glaciärexpressen mot Chur och vidare till St Moritz. 

Lunch på GlaciärexpressenDirekt när vi stiger på Glaciärexpressen blir det lunch eftersom klockan är 1140. Det är först sallad, sedan svamp- och fläskgryta i gräddsås med matvete och kokta grönsaker. Allt avrundas med en kopp kaffe och chokladkaka. Bilden till vänster ä r tagen avWilma och föreställer mig och min pappa vid mattallrikarna.

Det är en fantastisk resa genom Schweiz som är ett otroligt bergigt land för den som inte visste det. Järnvägen är ett tekniskt under, om än ett smalspårigt sådant.

Glaciärexpressen i ChurDet tar ungefär 5:30 timmar att ta sig från Brig till St Moritz, vilket är en alldeles lagom sträcka för en entusiast – precis vad man orkar ta in. I Chur byter tåget håll samt personalen byts helt och hållet. Bilden till höger är det nya loket som kopplats till och är redo för fortsatt färd från Chur till St Moritz.

Denna tågresa är att rekommendera – helt fanstastikt, speciellt när Wilma somnade och man fick lite lugn och ro att koppla av.

I morgon bär det av mot Milano med en annan klassisk resa med Bernina expressen via Tirano. Can’t wait…

2 svar på ”Glaciärexpressen

 1. Lars Ahlkvist

  Börjar jag tro att Du gillar tåg…? Själv hade jag alltid som dröm att få ett Krokodil-lokomotiv (hette de inte så) till min Märklin-järnväg. Problemet vara bara att bygga alptoppar som passade, så det blev bättre med ett TGV istället..

  Stanna inte kvar för länge, Du behövs i valkampanjen,
  mvh
  /Lars

  Svara
 2. Birgitta

  Hälsa till Wilma och säg att mormor tycker hon är en suverän fotograf 🙂
  Det tycks som ni har en kanonresa 🙂
  Här förbereds till bröllopsfestligheter

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.