Blir det någon cykelstig , eller skall lögner och svek segra?

Bild mot korsningen på GC-stigenDe senaste dagarna har jag känt mig nedstämd och arg på samma gång. Styrelsen för Röinge tomtföreningen sviker mig och det gör ont.

I fredags förra veckan ringer min vän Torbjörn Malvå och berättade att styrelsen för Röinge tomtägarförening har till kommunen satt sig emot att vi skall kunna få en cykelanslutning mot Höör och att enklaverna öppnas upp så att vi kan röra på oss. Pengarna är klara, kommer inte kosta föreningen en krona, marken är redan skövlad. När jag pratar med ordförande i föreningen är argumenten mot cykelstigen bizarra.

Förra sommaren pratade jag med ordföranden och presenterade idén. Hon tyckte förslaget var mycket bra och uppmuntrade mig att driva saken för allas bästa. Den 30 augusti lämnade jag in medborgarförslaget till Hörby kommun som i januari biföll förslaget. Tekniska nämnden allokerade medel för cykelstigen förra veckan och tog i samband med det kontakt med föreningen. Ordföranden ansåg nu att förslagt var dåligt och föreningen inte ämnade gå med på att cykelstig skall byggas.

Naturligtvis är opponionen för cykelstigen  kompakt bland de boende på området, så med vänners hjälp försöker vi nu bilda oppinion för att styrelsen skall ge ett annat besked till kommunen. Idag har vi delat ut en leaflet som förklarar situationen för de boende i området, så att de som är med i tomtägarföreningen kan påverka föreningens hållning i ärendet på årsmötet kommande lördag.

Det blir en spännande helg. Fortsättning följer…

Pingat till intresseant.se

3 svar på ”Blir det någon cykelstig , eller skall lögner och svek segra?

 1. Lars Ahlkvist

  Vad synd, detta är ju ett jättebra förslag. Ska vi ordna ett möte i Byastugan och bjuda in brett, med Vägverk och kommun. Allt stöd i detta! Stå på Dig, det här är klockrent.

  mvh
  /Lars

  Svara
 2. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

  Tack Lars för ditt stöd. Vi har momentum i oppinionsbildandet inför årsmötet så vi hoppas att det går (cykel-) vägen.

  Svara
 3. Therese

  Jag tycker inte det är ett bra förslag då man vill göra något för smalt från början 1-1,5 meter för gångare och cyklister och moped klass11 skall mötas säkert är inte mycket att samsas på. Även mycket trångt för att kunna sköta ett gott underhåll.
  Det låter fint att människor som tar sig fram med hjälpmedel som rullstol samt rullator, men de ska komma till stigen och sedan vidare på andra sidan.

  …..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.