ESC flash mob gav mig en europeisk känsla

Jag kan inget om dans, jag kan inget om musik. Ikväll gjorde dessa för mig okända element mig till Europé.

Själv tyckte jag att Moldaviens inlägg  verkade bra. Lite fioler och saxonfon, glada människor med riv och energi i melodin.

 

Ja, detta var ju tills dessa att min systerson berättade på chatten att det är playback alltihopa.

En annan favorit var Frankrikes fotbollslåt, som mer eller mindre bekräftade mina fördomar att franska mer är ett läte än ett riktigt språk.

 

Men när man under röstsammanräkningen visar en flash mob (ja, även det var nytt för mig) och ser alla europeer i ett gemensamt projekt, då satt jag förstummad av detta engagemang över hela Europa. Fantastiskt. Undra om jag kan uppvigla en motsvarande aktivitet i min personvalskampanj, månntro?

120 miljoner människor tittar på detta evenemang. Avlägsna länder som Australien och Nya Zeeland visar tävlingen. Det hela är så okontroversiellt och politiskt saniterat, rent innehållsmässigt, att vem som helt kan vara med och tycka något för det finns inget rätt eller fel. Bröd och skådespel till folket säger jag… 

I skrivandes stund så är det inte klart med omröstningen, men jag kan ändå kosta på mig en klassiskt kommentar: ”Fel låt vann”

Pingat till intresseant.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.