Israel gör mig till en islamist

Varför skedden attacken mot Ship-to-Gaza-konvojen på internationellt vatten? Ville Israel inte ha ihjäl utlänningar på ockuperat territorium, och därmed sätta ännu mer fokus på att man olagligt ockuperar mark. Faktum är att ingen utanför Israel erkänner Israels rätt till upprättad skyddszon i farvatten utanför Gaza. Inte ens fiskare i Gaza tillåts att fiska i vattnen. Vilken rätt har man till sitt eget land? Hur mycket ockupation skall man behöva stå ut med?

MUF-ordföranden Niklas Frykman har idiotförklarat sig själv med sitt uttalande på sin Facebooksida om att Ship-to-Gaza-aktivister skulle vara terrorister. Med sitt naiva uttalande devalverar han inte bara sin egen ställning, utan även diskussionen om det verkliga problemet i Israel-Palestina konflikten. Politiska broilers, med för mycket tid över till förvirrad åsiktsdiarré, finns inget behov av! Senare på MUFs hemsida lägger han bann på sig och konstaterar att Shi-to-Gaza var en politisk demonstation. Då är det politiska djuret Niklas Wykman en terrorisk – säkert en oväntad vändning för honom idag!

I uttalande från Israeliska staten hävdas att de som kom med båtarna var jihadister och terrorister. En konvoj utan vapen med med cement, visst – då är jag också en terrorist när jag själv hämtade cement på byggfirman i helgen. Var och en kan höra att språkbruket är helt absurt. När språkbruket är absurt, då pekar det mer på hur absurda de som uttalar det är, vare sig det är Israeliska staten eller stackar Niklas Wykman.

Politiska etablisemanget hävdar att det inte är aktuellt med några handelsbojkotter. Carl Bildt säger att man inte ämnar ägna sig åt plakatpolitik och att bojkott är ett ineffektivt vapen. När det gäller Iran används en annan måttstock så sanktioner används. Dessa visar sig vara lika värdelösa, men är ändå rättfärdigade på grund av USAs beslut.

Vi lever i en tid med stora internationella orättvisor och vi vågar inte stå upp mot dessa orättvisor. Det kan noteras att vi inte har någon ledare i landet med Olof Palmes utrikespolitiska karaktär som officiellt kan stå för en moralisk ståndpunkt och konstatera att det är satans mördare i farten. Konsekvenserna av att säga det om den religiösa staten Israel kommer troligen inte att få några allvarliga konsekvenser som när man fäller det mot stormaken USA som fäller bomber över Vietnam. Det är kärnan i politik, att i dessa tider när stöpsleven är framme, kunna vara tydlig för att påverka omvärdlen. Rakryggheten är en förutsättning för att vara bli det moraliska föregångsland som vi en gång var i tiden.

Pingat till intresseant.se

3 svar på ”Israel gör mig till en islamist

  1. Mikael

    ”I uttalande från Israeliska staten hävdas att de som kom med båtarna var jihadister och terrorister.”
    Jag vet inte om de var jihadister eller terrorister men det står helt klart att det inte var fråga om några fredsälskande aktivister. Kolla bara på videoklippet nedan som visar hur bordningen gick till!
    http://www.youtube.com/watch?v=0LulDJh4fWI

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.