Ammunition inför nästa batalj

Av | 2012-03-26


I de två föregående bloggningarna har jag pekat på att Socialnämndsverksamheten går mot rätt håll. Visserligen börjar återhämtningen från mycket låga nivåer, så vi kan vara stolta men inte nöjda.

Men det pekar bara på att kursen måste ligga spikrak, problemen måste upp till ytan och vi måste bort från den tills nu regerande politiska impotensen i ledarskapet. Vi måste även bort från det konstanta undergrävandet av socialnämnden och dess verksamhet som pågått så länge och som ännu pågår.

Läs bara ”arbetsmiljöenkäten” som KSAU lät göra (KSAU 2012-02-08 §35). Denna aktivitet initierades kort efter att de fått smäll på fingrarna av fullmäktige i slutet av januari om att inte lägga ner Socialnämnden. Det är speciellt ironiskt att KSAU gör detta då man kort efter på KS sammanträdet i februari ( KS 2012-02-13 §38, på det sammanträdet fanns inte ens pappren på bordet) pekade mot SN som varandes orsaken till den långa ledtiden vid rekryteringen av ny socialchef.

Det är som man iförda galonkläder står med brandslangen och sprutar på allt och alla, men eftersom man själva inte är blöta kan man inte vara del av orsaken till vätan. Lite tjatigt  börjar socialnämndsspåret bli från kommunledningen sida när man varit uddlös inom sitt ansvar i rekryteringen av ny socialchef.

Det är tydligt att man inte ger sig!

Inget var dock nytt under himmelen i enkäten: en arbetsledare på CMU hade redan rakryggat läst upp innehållet för oss. Men för KSAU räckte det inte. Här smygs enkäten in i diariet för att användas vid behov.  Till varje pris skall de politiska motståndarna i nämnden undan. Detta måste ske även om det sker till priset av en socialförvaltning/nämnd där det primärt återigen kommer vara att visa upp en fin fasad och inte en faktisk verksamhet med bra resultat.

Här samlar man ammunition för nästa drabbning och ont krut förgås inte så lätt. Men låt mig göra en förutsägelse; Piporna som sköt i december och januari rostar allt mer. Nästa gång det skall skjutas skarpt, då är det farligast att vara den som siktar med kinden på stocken.

Ett svar på ”Ammunition inför nästa batalj

  1. Pingback: Som man ropar i skogen får man svar « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.