Behandlar kommuninvånarna som barn

”För den som tjänar ca 30 000 i månaden blir den förslagna skattehöjningen per månad ungefär 2 pizzor, en flaska vin, två pack 250 gram choklad och två påsar chips i månad.”

Så bortförklarar kommunalrådet Susanne Meijer på sin blogg att hennes föreslagna 75-öres skattehöjning inte är något att oroa sig för. Du skall se hennes skattehöjning som rena rama hälsokuren.

Ja, du skall till och med vara glad att du inte får i dig ovan onyttigheter när sjuksyster Meijer bestämmer. Kommunalrådet räddar dig från dig själv genom att ta 225 kronor varje månad.

Å andra sidan kan man tänka sig att du tar ansvar själv och skapar din egen trygghet. Om man som jag har ett månatligt fondsparande, där jag sparar till min dotter och varje månad sätter in 225 kronor, vad skulle hon då kunna få?

Om man sparar i Handelsbankens Svenska småbolagsfond så skulle utvecklingen se ut enligt följande:

manadssparandeNär hon är 18 har hon pengar för att ta körkort och köpa sig sin första bil för att kunna ta sig till sitt jobb. Alternativt är det en grundplåt för att kunna köpa sig sin första lägenhet när hon börjar studera på universitetet.

När man ställer vin och chips mot boende och utbildning, ja då är det uppenbart att det inte är självklart att Susanne Meijer är bäst lämpad att förvalta mina pengar.

sparaslösa

Jag måste säga att jag tycker det är upprörande hur lättjefullt kommunalrådet resonerar om medborgarnas pengar. Skall jag vara med och betala för hennes utökade sociala agenda då förväntar jag mig lite professionalism och inte att bli behandlad som en idiot.

[poll id=”12″]

2 svar på ”Behandlar kommuninvånarna som barn

 1. Björne

  Mycket bra skrivit Per Elis!
  Ordet effektivisering finns det i kommunala sammanhang??

  Svara
 2. Jan-Erik Persson

  Man bör ställa sig frågan i vilken värld som Susanne Meijer lever i?, och även med vetskapen att hon inte har förtroende eller mandat att agera politiskt gör ju inte saken bättre….

  Uppenbart är ju att hon inte på något sätt vet hur den ekonomiska situation som invånarna i kommunen har. Om det vore så att ett förväntat ”snittlön” på denna nivå så hade det överhuvudtaget inte behövts några skattehöjningar, snarare tvärtom att en kraftfull skattesänkning hade varit på plats.
  Med en trolig beräkning så ligger ”snittlönen” på en betydligt lägre nivå än hennes ideologi, och att med detta tipsa om olika typer av besparingar och hälsotillståndsförbättringar såsom vin, choklad och dyligt är ingenting annat än ett stort bedrägligt beteende för de som redan från början inte ens kan ägna tanken att nyttja dylika produkter.
  Sen att det kommer från en socialdemokrat gör ju inte saken bättre.

  Jan-Erik Persson

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.