Bilmånssontomten – valkampanjande i Hörby

Idag var det min tur att vara på plats på torget och den Centerpartistiska valboden. I brist på folk på parkeringen gick jag upp en sväng till Nya torg och loppisen.

20140830_135435(0)

Jag och Kristina Hansen(Kd) håller varandra bakom ryggen

Mycket trevlig loppis och mycket folk också, i alla fall jämförelsevis mot Gamla torg. Nu är inte gamla saker riktigt min grej men trevliga människor fanns där.

I samtalen var det slående att många initialt tyckte att det moderata förslaget att bygga kulturkvarter på Bilmånssontomten var ett bra förslag. Detta var fallet tills jag belyste problematiken med centrumnära boende för äldre och vårdandet av våra befintliga  fastigheter.

Efter några minuters förklarande insågs lätt att moderatutspelet inte var så klokt trots allt… eller ”genomtänkt” som Moderaterna själva beskrev det som.

Väl tillbaka på Gamla Torg så var det i vanlig ordning politikertätt. En och annan lokal profil kommer förbi för att vittja godislådan eller växla några ord.

Jämte centerboden är  Kristdemokraternas lusthus placerat och ibland suddas gränsen ut mellan de båda. De som tycker jag pratar mycket har inte mött Kristina Hansen. Hon får mig att verka vara en reserverad Norrlänning när de rappa replikerna far genom luften.

Det som är positivt med Kristina är den optimistiska ansatsen i tänket. Det tillsammans med kreativiteten och spontaniteten blir det alltid en spännande ordväxling.

Under ett kort stopp utanför förvalslokalen i Hörbysalen träffar vi på kommunalrådet. Idag var det privat visning av tavlan.

Undrar om berättelsen innehöll trixandet med finansiering, en hemlig sponsor eller den skippade upphandling till förmån för en målarkompis var med i berättelsen.

Nåja, tack och lov har vi kommit till vägs ände med den regimen – några nya tavlor är inte att förvänta från det hållet längre vilket känns tryggt.

3 svar på ”Bilmånssontomten – valkampanjande i Hörby

 1. Kristina Hanse

  Äntligen fick jag vara med….i fler meningar än en. Nu blir det andra gången gillt.

  Svara
 2. Debattvillig

  Ja Kristina har jag haft ett givande samtal med.
  Ruggigt vass och fantatiskt mycket erfarenhet från gräsrotsnivå som många saknar.
  Hade fler vart som henne hade vi inte haft mycket problem.

  Svara
 3. Kristina Hansen

  Tack så mycket Debattvillig.
  Spinner som en katt. Tack för alla fina ord.// Kristina

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.