Samrådsyttrande över detaljplan på Häggenäset

Jag har under en tid gått och funderat på hur cykelvägarna hänger ihop här ute i Ludvigsborg.Det gamla sommarstugeområdet som Ludvigsborg utgör har inte lyckats värna barnen sätt till att säkert kunna transportera sig själva säkert.

Ni som följer med på bloggen och i tidningen vet att jag är kritisk till att Hörby kommun inte samordnade utbyggnaden av GC väg från Höör när denna kommun byggde ut en GC väg till Sätofta området på andra sidan kommungränsen.  Cykelvägen slutar i intet nära kommungränsen för att det breda perspektivet inte finns.

Nu har vi dock chansen i Ludvigsborg att tänka lite framåt i samband med att en ny detaljplan för Häggenäset skall tas fram. I det förslag som ligger har kommunen ånyo valt att skapa ett lapptäcke med bitar av cykelvägsstumpar i stället för att se att det yttersta målet är att sammanbinda målpunkterna i samhället.

plan

Från detaljplanens avsnitt om cykelvägar där planförslagets dragning är i rött och yttrandets förslag är i blått.

Så i stället för att tråckla fram cykelvägen så låt oss skapa en sammanhängande GC väg mellan förskolan och friskolan. Låt oss skapa en cykelväg som är fokuserat på barnens säkerhet i stället för att optimera byggytor och minimera kostnader.

Om nu det är så billigt att bygga i kommunen, ja då borde vi ha råd att ta hand om de långsiktiga värdena med genomtänkt cykelvägsplan. Än viktigare är att vi i Ludvigsborg får en seriös trafikutredning inom ramen för översiktsplanearbetet för att se de framtida behoven av säkra cykelvägar.

Läs mitt inskicka yttrande här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.