Brottsmålsutredningar ligger inte heller inom den kommunala kompetensen

Noterar att Skånskan inventerat protokollen och nu kommit till Socialnämndens möte 2012-01-09 som behandlade den omtalade anmälan av en av ledamöterna i Socialnämndens arbetsutskott. Skånskan skriver

Arbetsutskottet sade ja till återremissen och beslutade att frågan ska prövas igen. Det innebär att en granskning ska göras av Ahlkvists agerande.
Lars Ahlkvist tycker att Per Elis Janssons agerande är märkligt.
– Mig veterligen faller det här inte inom den kommunala sfären. Tittar man i kommunallagen står det inget om förtal i den, säger Lars Ahlkvist.

Tittar man i kommunallagen står det heller inget om att Sveriges kommuner och landsting handhar brottsmålsanmälningar. Det är därför som jag finner det vara märkligt att ärendet hamnade på SKL och inte hos åklagarmyndigheten. Finns det ett skäl till det? 

Om man nu vill att en jurist på SKL skall undersöka skeendet så får man ju bemöda sig att belysa de olika perspektiven på skeendet, och inte bara en partsinlaga. Om några veckor kommer vi kunna lägga denna sorgliga historia bakom oss. Därefter blir det upp respektive part föra ärendet till de samhälliga instanser där det hör hemma – en sak är säker; i kommunen hör det inte hemma!

Läs SKLs svar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.