Cirkeln sluts med PI

En till mig närstående berättar att man på dennes jobb kan få pedikyr på arbetstid till ett förmånligt pris. Pedikyristen kommer till och med till kontoret för att utföra tjänsterna.

I denna tid med jämställdhetsarbete så blir man lite upprörd. Här finns en tjänst som bara kvinnor vill utnyttja… öppet. Nej, här har det gått för långt. Extrapolerar man feministiskt initiativ (FI) så kommer man till en värld där arbetsmoral får stå tillbaka för pedikyrin.

piSpontant känns det som om det är dags för en motreaktion. Låt oss skapa en mansrörelse för att mota tillbaka penningbrännarna i feministiskt initiativ. Låt oss jobba för att patriarkatet inte skall vara ett minne blott – låt oss skapa Patriarkalt Initiativ, PI.

Vi måste bli mer jämställda på vissa områden. Varför skall män hålla upp dörrar för kvinnor? Varför skall män betala för restaurangnotan på första daten? Varför skall kvinnor ha förtur till räddningsbåtarna trots att vi betalar lika mycket för biljetten?

Om inte annat så måste vi informerar och reglera ojämlikheten – det skall tydligt framgå i text på dörren att om du är man så har du ett särskilt ansvar vid dörrpassagen. Att om du skall på date så skall din plånbok vara extra fylld om du är man. Att när man köper sin båtbiljett så skall det tydligt framgå inskränkningarna i rätten att nyttja livbåtarna.

Nåja, det är väl en viss uppförsbacke för att få denna rörelse i sving. Kanske skulle man kunna tänka sig en valsamverkan med FI i riksdagsvalet 2014. Fast vad skulle poängen vara med den korsbefruktningen? Två rörelser som nollar ut varandra och inte bidrar med speciellt mycket . Man skulle kunna tänka sig en matematisk formel för denna effekt:

Φ*π=FI*PI = (FP)I²=0.

Folkpartistiskt initiativ i kvadrat – en rörelse som inte heller den bidrar med så mycket månntro? Det är ett uppdrag för Belinda Olsson att grotta ner sig i: en kombination av fitt- och pittstim med rakade pungar och armhålor. Jag kan knappt bärga mig i väntan på den SVT dokumentären.

4 svar på ”Cirkeln sluts med PI

 1. Gustav

  Kan det vara så att Per Elis gjort en ny variant av Kejsarens nya kläder och vill få dessa bidragsberoende hengenusforskarna att tänka till lite?

  Svara
 2. Fredrik

  Det är männens uppgift att utföra samhällets farliga jobb,
  och därför är mer än 90 procent av alla som dör på jobbet män.

  En av de mest utsatta grupperna i samhället är de som inte har en egen bostad. 75 procent är män.

  Det är mer än dubbelt så många män som kvinnor som tar sitt liv i Sverige.

  Det är nästan dubbelt så många kvinnor som män som tar ut en examen
  från universitet och högskolor.

  Mer än 90 procent av all enskild vårdnad tillfaller modern.

  Män lever drygt 4 år kortare än kvinnor.

  Varje år läggs det 30 miljarder kronor mer på kvinnors sjukskrivningar
  än på männens.

  FI är ett kvinnoparti! Fast dom säger tvärtom. Att dom är för alla.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.