EU valet – en solskenshistoria

val

Rätt lapp i kuvertet…

Sitter och tittar på SVTs valvaka och konstaterar vänsterkantringen i det svenska EU valet.  Här i Ludvigsborg var det endast en Socialdemokrat som delade ut valsedlar.

Själv valde jag att bygga på mitt infrastrukturprojekt i trädgården i stället för att agera valarbetare. På något sätt så är jag inte lika engagerad i EU valet som i lokalpolitiken. Jag kan inte ens redogöra för hur partigrupperna ser ut nere i Bryssel… men jag är nog inte ensam om det.

I folkomröstningen 1994 röstade jag ”nej” till att gå med i unionen. Från den punkten har jag successivt blivit mer och mer EU-positiv men någon passion har aldrig infunnit sig. Valrörelsen har handlat om vilka frågor som skall hanteras i Europa, inte så mycket hur dessa frågor skall beslutas.

Den mest dramatiska händelsen var när jag i slutdebatten såg några hårstrån ligga i kors i Lars Adaktussons lugg – kanske säger en hel del om hur vädret har varit denna helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.