Det är så dags med airbags


Jag kan inte undgå att att fundera om denna bil som körts igenom isen på Ringsjön som Skånskan skriver om. Jag förstår det inte, att man såhär dags skall fästa luftkuddarna på bilen. Detta nu efter att olyckan har hänt! På min bil är airbagsen redan monterade, vilket känns tryggt om jag mot förmodan skulle ge sig ut på tunn is med bilen.

Vad som känns bra är att det är ett försäkringsbolag som tar kostnaderna (hoppas bara det inte är mitt försäkringsbolag) så att det inte landar på skräpfiskningsprojektet som redan pågår i Ringsjön. Själva arbetet skall en firma från Götet sköta.
 
Helt OK, så länge som denna Göteborgsfirma löser fiskekort, som för en dag kostar 50 kronor i Ringsjön. Enligt Hörby kommun kan man få följande i Östra Ringsjön: Abborre, brax, gös, gädda, karp, lake, mört, regnbåge, sutare, sik, ål, öring och signalkräfta. Denna lista kan vi nu komplettera med Hyundai Tucson. 

Det är ungefär som Bingolotto, vars lotter likt fiskekortet kostar 50 kronor och där kan man också vinna bilar. Ironiskt nog är att tillställningen i form av fiskedamm på Ringsjöns is i dagarna också kommer skötas av putslustiga göteborgare.

Men man kanske inte skall bli förvånad i dessa tiden; detta är ju Hörby och allt kan hända  – kanske det kommer ytterligare en snöskottarmotion från sossarna: snöröj Ringsjön och halkbekämpa… fantastiskt vilka möjligheter en obegränsad kommunkassa ger! Gissar att de fastighetsägare som bor utmed Strandvägen med sjötomt har det ansvaret idag, då deras fastigheter går en bra bit ut i sjön…

7 svar på ”Det är så dags med airbags

 1. bsa123

  Vad skall man agna kroken med för att få en bil på kroken, parkeringsbiljett , en grillad med mos,eller en politiker med
  rätt färg ?

  Svara
 2. Snorkfröken

  Ha ha ha ha ha ! Men kommunen kanske kunde upplåta en isbana på Ringsjön, nära råken, till den i Hörby så stora klubben ”motorburen ungdom”!

  Svara
 3. Heidi Laine Lundgren

  Intressant hur du ondgör dig över en motion som har i syfte att främja folkhälsan i kommunen… Hur var din inställning för att kommunen skulle ta över ansvaret för vägföreningen i Ludvigsborg? Snacka om att kasta spjut i kuvös Per Elis.

  Svara
  1. Per Elis Jansson

   Det principiella problemet med Ludvigsborg var att kommunen tog över kostnaden för ett område inuti det område där de boende betalade själva, vilket gjorde att kommunen satte sig i en situation som stred mot KL 2 kap 2§.

   Att fastighetsägare själva ansvarar för trottoarer i Hörby bryter inte mot någon lag, vad jag vet i alla fall.

   Hade (s)-motionen bara handlat om en bättre koordination mellan fastighetsägare och kommun, och inte syftande till kommunalt övertagande, hade jag röstat för motionen (http://www.perelis.se/?p=2670). Det är problem med koordinationen och kvaliteten inne i Hörby samhälle vilket bör undersökas närmare hur detta kan förbättras.

   Svara
 4. Lars Ahlkvist

  Det är en intressant diskussion Heidi tar upp. Hur söker vi samförstånd? Genom att håna de som har en annan partitillhörighet, eller genom seriösa diskussioner?

  Jag vet vad jag tror är bäst, men detaljerna kring det tar jag internt i moderaterna, för att söka samförstånd och så att vi gemensamt kan vara goda föredömen utan att håna:-)

  Svara
  1. Axel Eriksson

   Håller med dig Lars, det behövs samförstånd inom moderaterna.
   Har läst dina kommentarer i Skånskan och på olika bloggar, och du är knappast den rätte att tala om samförstånd hos moderaterna. Din linje verkar vara mer åt ”splittra och slå”.

   Svara
  2. debattvillig

   Ja du Lars, du säger en sak och gör en helt annan inte sant?
   Undra vem som den senaste tiden har använt härskartekniker, raljerat, hånat och använt förtal mot allt och alla.

   men jag är första man att ställa mig längst fram med mössan i handen om du har insett detta, erkänner dina misstag och kommer söka ändring.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.