Nu är bloggen ännu bättre – redo för nya tider


Under helgen installerade jag ett tillägg till WordPress-bloggmotorn som gör att bloggen känner igen en mobil klient och formaterar bloggen så att den passar en smartphone i stället.

Hoppas det blir bättre för er som surfar på mobilen. 21% av träffarna på bloggen sedan i söndags kommer från mobila enheter. Längst ned på mobilsidan kan man dock byta till den normala webbsidan. Ingen teknik är som vi vet helt problemfri. Så om ni ser buggar eller förslag till förbättringar så var inte sena med att skicka informationen till mig på rallarper@yahoo.se.

Uppdateringen var en idé från en av läsarna. Från rapporterna fungerar det hyffsat på dennes IPhone. På min Samsung Galaxy SII funkar det också OK. Det enda som mobilformatet inte verkar hantera så bra är de nästlade kommentarerna.

Till min stora glädje rapporterade även kommunledningen på kommunstyrelsemötet i måndags att man tänker bättra på kommunens hemsida. Som ni vet är den otroligt seg, samt näst intill oöverblickbar. I dagsläget finns ingen speciell hantering för mobila terminaler, men enligt uppgift från ansvarig tjänsteman hade man tittat på en app.

Själv förstår jag inte informationsrenderingsapparna när HTML5 rullas ut på terminalerna. Om jag skall parafrasera Ines Uusman, så tror jag det är en övergående fluga… Jag kommer i alla fall monitorera så att vi får en bra browser funktion på kommunwebben.

Tjänstemannen berättade vidare att man ämnade spegla information från sociala medier på kommunens hemsida för att få en mer dynamisk sida. Är det även spegling av politikers bloggar månn tro? Att begreppet Vi vågar har slagit igenom på kommunkontoret är det ingen tvekan om, men jag gissar att det blir kontraorder på den speglingsidén…

Den som lever får se om även jag får den förutsägelsen om apparna i nacken…. På tal om visionärer, så finns det ett annat bevingat uttryck av samma profet. Ines Uusman fick rätt – det går att bygga en tunnel genom Hallandsåsen. Visserligen är det inte lika spektakulärt som att åka till månen, men ändå är utmaningen av samma kaliber. Tänk att bygga två 9 kilometer långa tunnlar genom en grushög, med den planeringsförutsättningen att det var ett solitt berg man skulle ta sig igenom. Analogin med månfärden är att man antar att det finns luft mellan jorden och månen.

Läs mer om bygget genom Hallandsåsen på Wikipedia eller på Trafikverket site som har veckovisa uppdateringar om progressen. Grundvattennivåerna håller på att återhämta sig. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.