Det glamorösa livet på tjänsteresa med brudar och mycket alkohol

Av | 2012-09-08

En arbetsvecka till är snart avklarad, bara två dagar kvar av den nu när lördagen har börjat. Jag är helt slut redan när jag stiger upp ur sängen på morgonen. Denna veckan har varit exceptionell med mängden arbete – börjar vid 10-tiden och slutar runt 1-2-tiden på natten. När målet är tydligt är det dock inte svårt att motivera och uppbringa den extra energin för att fortsätta.

Fredagsmys med Jerry, Cherry och Marc vid nio-tiden på kvällen

Jag känner samma sak inför jobbet med socialnämnden och att få styr på den till att bli en lean (kanske inte så mean) service machine. Vi måste sätta upp målet och jobba stenhårt för att komma dit. Det är en kommunangelägenhet att verkligen lyckas kliva över gårdagens politiker och jobba framåt.

Marc på bilden kommer från Frankrike coachar teamet i Taiwan. ”Believe, it is the first step” brukar han säga när frågetecknen hopar sig om vi kommer klara av projektmålen . Uttalandet är så sant. 2014 skall vi vara i balans i Socialnämnden och vi skall göra det genom att sänka de social kostnaderna och öka effektiviteten i organisationen. I stället för att acceptera de omfattande sociala problemen i Hörby genom att öka anslagen, skall vi göra något åt dem.

Ett annat perspektiv är personalpolitiken och synen på personalen som en kostnad och inte resursen som genererar värde. Förra måndagen (ja, det är ungefär så långt jag ligger efter) var det en artikel i Skånskan om resultatet i NMI (Nöjd MedarbetarIndex) undersökningen om chefsskapet på socialförvaltningen. Just attityden att få upp det till ytan och agera på informationen är synnerligen viktigt för att värdet på de levererade tjänsterna skall vara så högt som möjligt per skattekrona.

Believe is the first step.

Ett svar på ”Det glamorösa livet på tjänsteresa med brudar och mycket alkohol

 1. Anna

  Bra att du lyfter upp den dyrbara NMI, konsultjobbet, som förvaltningen bara ville lägga till informationen utan åtgärd.

  Det är anmärkningsvärt att det även detta året blir stor kritik på vissa av cheferna och fortfarande sitter de och lyfter lön, utan att något gjorts för att hitta ett mera lämpligt arbete för dem i kommunen.

  Inte så konstigt av vi hamnar lågt i alla enkäter, när man inte har förmågan att förändra.

  Här finns skillnaden på privat och offentlig organisation.

  Här finns väl en av de stora skillnaderna i privat och offentlig förvaltning.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.