Det nya paradigmet i Hörby är en svårhanterad parameter

Av | 2011-07-15

Tittade på Aktuellt på SVT om hur makthavare kommunicerar med varandra i slutna nätverk. IT experten Johan Jardenberger kommenterar i reportaget:

-Den här sortens tjänster uppstår för att man fortfarande har en gammal idé om att huvuddelen av diskussionerna ska vara interna.

Att det strider mot Internets idé om öppenhet verkar vara sant, men är det så att Internets idé inte är hur makthavarna ser på verkligheten. De slutna rummen spänner upp ett definierbart spelrum för att exekvera det politiska spelet med kända variabler, för att få ett för politikerna önskvärt beslut?

Vi har tidigare i Hörby kommun sett försök till att använda Internet i bloggform inom politiken, men då i rent historisk form, d.v.s. som en kommunikationskanal för rättfärdigande av redan fattade beslut. Mindre framgångsrikt var försöket att inbjudande till deltagande i den politiska processen innan besluten fattas då kommentarer censurerades.  Det jag försöker göra på denna bloggen är att bjuda in till engagemang och deltagande innan besluten är fattade.

Jag noterar att de personer jag talar med om bloggen som ett redskap i det politiska arbetet har vitt skilda uppfattningar om dess effekter. Förvånande är att en del personer som knappt har dator pekar på effekten som uppnås. Samtidigt ser jag personer med mycket IT-vana som inte förstår dynamiken det pågående skedet, att en ny parameter har kommit till Hörby, och de förmår inte hantera den.

Detta är en mycket spännande process – jag önskar att fler skulle vilja ta steget ut i det nya paradigmet. Är du politiker i Hörby och vill komma igång med att blogga? – Ring eller skicka mig ett mail så hjälper jag dig igång.

Ett svar på ”Det nya paradigmet i Hörby är en svårhanterad parameter

  1. Pingback: Hörbys medialandskap « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.