Vilka syften har utspelen?

Ny insändare i Skånska Dagbladet idag; lite höjer man dock på ögonbrynen när man ser avsändaren. Innehållet är det samma som trummas ut från Susanne Meijer(s). Klassisk drev är det fråga om när det konstant hänvisas till anonyma källor; ”jag har hört”, ”vi har fått information”. Även på denna blogg har samma anonyma hänvisningar gjorts. Vi har sett det förr, och vi känner igen drevet när vi ser det.

Det är helt klart att temperaturen har skruvats upp i Socialnämnden. Man kan få en uppfattning om detta när man läser socialnämndens protokoll från 2011-06-30. I protokollet skall man notera hur många yrkanden som gjordes på sammanträdet. Normalt är det ett eller två yrkanden per ärende. Noteras skall även vilkas yrkanden som fick bifall. Oredan i nämndens beredning av ärenden, som i stället får styras upp under nämndsmötet, är enligt mig ursprunget till turbulensen.

Alla problem har inte sin ursprung i beredningen. Under mötet yrkar Susanne Meijer (s) följande: ”Att socialnämnden utan dröjsmål startar processen att färdigställa ett bra gruppboende för personer inom LSS.” Trots att förvaltningen ber henne dra tillbaka förslaget, med hänvisning till att det inte finns något boende att färdigställa, framhärdas det från socialdemokraternas håll. Är det så att det är just då härskartekniken uppstår när de flesta skrattar över det bisarra Socialdemokratiska förslaget? När en Moderat ledamot då gör ett motyrkande, att Susannes yrkande skall utgå, är det just vid det tillfället, det blir en Moderat härskarteknik?

Man kan bara spekulera i vilka drivkrafter som ligger bakom drevet. Att få tyst på kravställande ledamöter, skulle bättre adresseras genom att i god tid presentera ett beslutsunderlag som faktiskt går att fatta beslut på. Att så inte sker, får mig att ana ugglor i mossen. Om inte tiden förekoms av annan händelseutveckling, kommer vi tids nog se vad som förorsakar skuggorna på grottväggen.

7 svar på ”Vilka syften har utspelen?

 1. susanne meijer (S)

  Per Elis i min värld är det yrkandet från S som du beskriver i din text ett bra exempel på oppositionspolitik. S vill driva fram frågan om ett eller flera nya gruppboende för personer inom LSS. Vi är medvetna om att det inte är budgeterat för detta i majoritetens budget. Dock har S ett annat budgetförslag som jag tror att du känner till. Precis som du beskrev avslogs yrkandet av nämnden, vilket var väntat av oss. Men som sagt det är oppositionspolitik. Jag kan inte förstå varför du drar in förvaltningen i socialdemokraternas yrkande, dom är tjänstemän och inte politiker. Skratt och förlöjligande från er sida visar dålig respekt och okunskap om den politiska processen. Dock måste jag ge klart godkänt då du gav motyrkande jag blev nästa förvånad och trodde då att du fattade galoppen. Men nu undrar jag om du verlligen förstått?? hur man processar politiken./ s meijer (S)

  Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Det är människor av kött och blod som upplevt det som beskrivs. Vi har anledning att gå igenom det som hänt, och eftersom det dåliga uppträdandet drabbar personer både i förvaltning och i andra partier är det lika bra att det sker i ljust.

  Rent ovärdiga påståenden är det. Och en hel del har jag hört i första hand, så där har Du en tydlig källa. Det som pågått har uppmärksammats av tjänstemän, av företrädare för andra organisationer och partier, och av moderata företrädare.

  Du får gärna höja på ögonbrynen. Ännu bättre är det om diskussionen får fler att öppna ögonen och ta ställning mot oacceptabelt uppträdande.

  Svara
 3. Kommunmedborgare

  Till Lars. ”Du har hört en del i första hand”, så där har PerElis en tydlig källa.
  Men snälla kommunalrådet! Vad gör du på din arbetstid? Har du beordrat hemliga bandinspelningar av sammanträdet, eller står du bakom gardinen och gömmer dig eller smyger du ute i blomrabatten.?

  Leder detta ditt politiska arbete vidare. Borde du inte glädja dig åt de aktiva och modiga moderatorna, som gör det som inte tiigare moderator gjorde. Och inte förvaltningen heller eftersom det är sådan oreda där i allt.
  Tag lite längre semester och tänk på saken och DIN roll i cirkusen. Tag dit ansvar som den ledande och sluta skitsnacket. Du är anställd av oss och vi vill inte du terrar bloggar.

  Svara
 4. Lina Sofie

  ”Borde du inte glädja dig åt de aktiva och modiga moderaterna …. tänk på saken och DIN roll i cirkusen …. Tag ditt ansvar som den ledande och sluta skitsnacket … vi vill inte att du terrar bloggar”

  WELL PUT – THUMBS UP!

  Varför skrämmer Per Elis dig så Lars? … dra nytta av hans engagemang, kunskap och kraft i stället! Per Elis är en reko och ambitiös politiker med en vilja att göra gott!!!

  Det är så lätt att peka finger och dras med i snöskred – men skärp er (alla),

  Lars presenterade en lista tidigare med en del värdeord … och Per Elis om du tröttnar på IT-sektorn så kan du ju ta anställning i kommunen – det varkar vara precis dig de söker! …. presenterar några av dina karaktärsdrag (utifrån den listan) här nedan (och mot en viss ersättning kan du använda dem i ditt cv 😉 ):

  Tillit – Man gillar kanske inte alltid det han säger men man kan alltid lita på det. Han talar sanning och står för det han säger. Han för en INTE bakom ljuset – han säger inte en sak för att sedan göra en annan… eller inget alls.

  Engagemang – ha ha ha, ja detta måste ju vara tydligt för var och en (utom för dem som vägrar). Vidare driver han andra runtomkring att engagera sig – han uppskattar breda diskussioner, andras åsikter och andras engagemang.

  Kunskap – Japp, detta framstår också tydligt i denna blogg – att t ex inte acceptera sena underlag vid beslutsfattande… att vilja vara påläst innan beslut fattas. Per Elis är inte den politiker som sätter sig i beslutssituationer utan att vara påläst. Han kräver ju också en hel del av sina medmänniskor – att de kan svara för sina ståndpunkter. Man skjuter inte från höften när Per Elis är med – man får vara beredd på granskning och följdfrågor… allt på jakt efter hur det egentligen ligger till – kunskap.

  Att ifrågasätta är en skyldighet anser jag och något som den som är mottagare av detta också borde uppskatta … det leder nämligen världen frammåt. Enskilda personer borde inte ta detta som personlig kritik (t ex att ett beslut röstas emot eller för) utan bara se det som en process där flera personer är med och ger sitt bästa för att göra kommunen så bra som den möjligtvis kan vara/bli.

  Kanske kan Per Elis inte alla spelets regler … men det finns ingen anledning att vara patronising för det (jo härskartekninkerna visas upp i denna blogg av andra än Per Elis så självkritik kan det vara flera som skulle ha nytta av att utöva) … kanske struntar han medvetet i vissa … kanske borde tom vissa struntas i?!?

  När man ser tillbaka har det sällan ”varit bättre förr”
  Varför?
  Jo för att någon var tillräckligt modig för att ifrågasätta.

  Så då avslutar jag min monolg, tack för att jag fick ta detta utrymme och låt mig slutligen skicka kärlek till alla modiga människor där ute som vågar granska sig själva och som står upp för det som är rätt och rättvist <3 <3 <3

  / 🙂

  Svara
 5. Lars Ahlkvist

  Jag föreslår en koll på skånskans webisda, det här står jag för:

  Ja, så här är det just nu att vara moderat i Hörby. Man kan trakassera, eller man kan stå upp för sanning och ljus. Det som förevarit är både oacceptabelt och ovärdigt, och det är många som rapporterar om förtal och trakasserier. Otäckt tycker jag!

  Jag har haft en strid ström av tjänstemän och politiska företrädare som berättat hur illa de mår av moderaters förtal, hånskrattande, utlämnande, skitsnack och trakasserier. Och det ställer jag inte upp på. De som tycker det är OK får ta det på sitt konto, men jag gör det som sagt inte. Det handlar om hederlighet, och det vet de som jobbat med mig de senaste 35 åren att jag alltid står för.

  http://larsahlkvist.blogspot.c​om/2011/07/trakasserier-och-mo​bbing-kan-aldrig.htmlag vet vad jag väljer, om än det är obekvämt.

  Svara
 6. Lina Sofie

  TILL LARS:

  Jag fixar INTE skitsnack.
  ”Och det ställer jag inte upp på” – skitsnack Lars … det är skrämmande uppenbart för ALLA att du är en aktiv deltagare i skitsnackandet!

  Du skriver om och om igen om vikten att ta tag i det … men det är snack och INGEN verkstad… du har inte gjort ett smack förutom att ha gött och aktivt deltagit i situationen. Du har INTE tagit tag i det.

  TILL ALLA :
  Det är dags att ”step up” och tag tag i detta … ni måste för katten icensätta ett möte där ni inom partiet vädrar dessa uppenbara meningssjiljaktligheter. Ni måste vara mottagliga och öppna.

  Usch nu blev jag arg och det händer minsann inte ofta … men jag är INTE kompis med skitsnack… blä!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.