De två måttstockarna

Hörbymoderaterna har drabbats av ytterligare en skandal i form av polisamälan av Staffan Salomonsson för grovt bedrägeri. Vi som tillhör 99,9% av hörbyborna som befinner sig utanför den moderata fullmäktigegruppen får med ärendet en bra insikt i hur etiken jobbar internt.

För att göra det nedan lite mer begripligt för en bredare mängd tar jag med ett gruppmötesprotokoll från 2013-02-06 sidorna två och tre. Där diskuteras dels bloggandet av moderata ledamöter samt nämnda Staffan Salomonssons förehavanden.

Aldrig någonsin har någon inom den moderata fullmäktigegruppen, allra minst presidiet, visat konkret vad i mina eller Lars Erikssons bloggar som är kränkande.Det var en ren och skär Kafkaprocess som genomfördes under vintern, något som majoriteten av den moderata fullmäktigegruppen inte hade några som helst problem med att medverka i.

Jag vet att det finns ett antal kommenterar på min blogg från Lars Ahlkvist som är kränkande, men det är ren och skär väljarinformation att ha dessa kvar inför valet 2014.

Vad som här är intressant är att gruppen beslutar i princip samman sak vad gäller bloggandet och Staffan Salomonsson; att presidiet får i uppdrag att agera kraftfullt. I fallet med bloggandet skall man agera kraftfullt om censuren inte genomförs, och i fallet med Staffan Salomonsson att agera kraftfullt om det kommer fram något som är skadande för partiet.

Så, nu är vi ett halvår senare och kan se facit av de dubbla måttstockarna. Bloggarna blev utkastade utan att veta vad man konkret var anklagad för, medan Lars Ahlkvists vän Staffan Salomonsson äger frågan själv huruvida han tänker ta timeout. Eva Lindholm säger i tidningen:

Jag har upplyst Staffan Salomonsson om vad som står i kandidatförsäkran och han funderar på om han skall ta time out. Det är Staffan som äger frågan och han måste själv bestämma om han skall ta time out.

Grov ekobrottslighet är inte missgynnande för partiet. Är detta norm för gruppen, ja då borde ingen av gruppmedlemmarna vara i närheten av kommunens kassa i budgetarbetet.

Så då ställer vi frågorna mot varandra: Ospecificerad artikel på en blogg eller grova ekobrott. Vilket av dessa skulle du anse vara tyngst vägande för agerande från presidiet? 99.9% av Hörbyborna skulle svarat annorlunda än vad Eva Lindholm gör.

6 svar på ”De två måttstockarna

 1. Björne

  Hej Per Elis!
  Jag kan förstå din frustation över Hörbymoderatenas politik, men samtidigt vill jag påstå att förhållandet inte är oväntat.Väljer moderaterna i Hörby att låta sig företrädas av två personer som saknar såväls yrkeserfarenhet som sunt förnuft , så blir det ett sådant utfall.Ett kommunalråd med mundiarré och Lindholm som aldrig arbetat som ledande och styrande??Jag tycker att bibelspråket ” Förlåt dem ,ty de veta ej vad de göra! skall tillämpas Jag tycker inte att behandlingen av dej och Lasr E är korrekt eller befogad, men är beslutade av ett antal moderater, Varför tog inte flera parti för er??

  Svara
 2. Edvin

  ”99.9% av Hörbyborna skulle svarat annorlunda än vad Eva Lindholm gör.”

  Källa på detta påståendet.

  Svara
 3. Lars Ahlkvist

  Du har tydligen glömt de exempel på kränkningar av andra på Din blogg som redovisades på sista gruppmötet Du fick vara med på innan Du utestängdes?

  En fråga – tänker Du kandidera i nästa val? För eget parti, för SPI, Medborgapartiet, C eller annat? Dags för besked snart!

  Och vilka ser Du som samarbetspartners, när femklövern inte vill ha med Dig?

  Svara
  1. Torbjörn Malvå

   När jag ser din fråga Lars får jag lusten att ställa en motfråga.
   Vilket parti ska du själv kandidera i? Eller tänker du låta bli att kandidera?
   Om du tänker kandidera vem ska du samarbeta med då?

   Svara
 4. Debattvillig

  Huvudet på spiken Torbjörn!

  Jag har för övrigt följt P-E’s blogg sen lång tid. Aldrig sett en kränkning. Snarare sanning i form av åsikter vilket är fullt lagligt och även reglerat i regeringsformen om nu Lars glömt det.

  Vilket parti skall du efter dupering, kandidera för Lars?

  Vilka P-E kandiderar för att skit samma, han har min röst oavsett!
  Du däremot Lars kommer förmodligen inte få några.
  Så det kanske hade vart smart att sluta med politiken och skaffa ditt första jobb?

  Sen skall det belysas att ni utestängde två stycken lagvidrigt. Läs regeringsformen.

  Rött eller vitt ikväll Lars?

  Svara
 5. Lars Eriksson

  Det är ju tur att du inte la ner din blogg PE, för då hade ju inte Ahlkvist haft någonstans att kommunicera sitt valbudskap.

  Mycket bra frågeställning Torbjörn

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.