Drevet fortsätter: Utfryst får det hett om öronen

Efter beslutet om att stänga dörren för mig och Lars Eriksson till den moderata fullmäktigegruppen i Hörby har turbulensen fortsatt. Anledningen till utestängningen var enligt tidningsartikel att få lugn och ro – jag vill mena att man lyckas uppnå precis motsatt effekt.

I måndags var det femklövermöte i Hörby och då diskuterade man enligt hörsägen att fortsätta utfrysningen av moderata företrädare. Uppenbarligen var det någon i femklövern som känt blodsvittring om posten i Lunds Energi. Så nu har det blivit en otrolig cirkus i det politiska systemet… igen.

Samstämmiga uppgifter från mötet i måndags gör gällande att problemet som man hade hittat var att Lars Eriksson skrivit att han hade ringa förtroende för kommunledningen. Vad exakt han menar med det vet jag inte och jag kan inte hitta inlägget på hans Facebook sida (jag minns åter mina tankar om webbens förgänglighet i tidigare inlägg).

Men ingen borde bli förvånad. Lars Eriksson var redan under tavelskandalen i september var uttalat kritisk till hanteringen. Då var det ingen som ville, eller vågade, straffa ut honom då han som enda politiker sa vad 14000 Hörbybor kände.

I dagens Skånska (SkD 2013-03-21) hävdar folkpartisten Göte Andersson dessutom att Lars Eriksson har avsagt sig sin Moderata tillhörighet också. Detta efter att Eriksson konstaterat konsekvenserna av utestängningen.

Både Lars Eriksson och jag har varit tydliga med att vi fortsatt är moderater. Även om det finns folkpartistiska önsketänkande om annat, så konstaterar jag att Moderaterna nationellt står för den bästa politiken. Som framkom i gårdagens tidning finns heller inga planer på att utesluta oss ur partiet.

Men det är klart, att med hjälp av avstängningen, så sällar sig nu opportunisterna runt grytan för att se om man kan fiska upp ytterligare någon arvoderad post.

När jag ser på skeendet så känns det som en flock hyenor som är ute för sno åt sig något byte enligt principen den enes död den andres bröd. Jag blir riktigt äcklad av det och fråga mig om de inte har någon skam i kroppen?

Djungelns lag i Hörby

Moderaterna skall nu på söndag på ett blixtinkallat möte träffas för att avgöra om man skall falla för pråpåerna eller stå upp för sin partikamrat. Jag kan inte gå dit och försvara honom då jag är belagd med sanktion och han kan inte höras själv om hur han ser på situationen eftersom man har portat honom också.

Men vansinnigheterna stannar inte med det. Kommunstyrelsen jobbar nu för högtryck för att fixa detta under kuppartade former tills på fullmäktige på måndag. Bara för att ”bereda ärendet” var det ett extra ärende på KSAU igår onsdag, Nu har hela  kommunstyrelsen extrainkallats till ett möte på måndagen, bara för att behandla detta ärende. Varje politiker kostar 200kr i timmen på detta extramöte och man är 13 stycken… och då har vi inte räknat på tjänstemännen.

Detta är en dyr kommunpolitisk lekstuga bara för att spela spelet runt en pågående personlig vendetta mot en man vars enda brott är att han har vågat sagt vad många känt. Om man deltager i denna häxprocess så tycker jag att man borde skämmas för att man inte begriper vad det är som pågår.

Uppdaterat: Länk till Lars Erikssons blogg om ämnet.

2 svar på ”Drevet fortsätter: Utfryst får det hett om öronen

  1. Pingback: Hur man gör en hönsgård av en fjäder | Lars Erikssons Blogg

  2. Pingback: Billströms omöjliga position « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.