En imploderande blogg, en naturlig konsekvens av utvecklingen

Vi har varit många som med stort intresse, och oftast med stor förfäran, läst vårt nuvarande kommunalråds tankar om personer i dennes närhet. Det har varit allt annat än konstruktiva tankar. Nu har skribenten kommit på att det kanske inte var så smart trots allt att skriva som denne har gjort och väljer därför att lägga ner sin blogg.

Man måste ha något vettigt att skriva om man skall vara bloggare i Hörby

Jag kan bara konstatera att det är med icke ringa del korrekthet där det summeras att man vill ”Skapa välbehövlig arbetsro”. Kommunalrådet fortsätter ”Det leder mig till ställningstagandet att avstå från denna blogg.” Skribenten är nog en av de sista att komma till konklusionen att de publicerade skrifterna faktiskt har varit en av de mest bidragande källorna till de problem som vi nu ser i politiken.

En logisk konsekvens av insikten är att stänga ner bloggen ”Kommunalrådets blogg”, som det senaste året i princip bara ägnats åt att bedriva verbal klappjakt på partikollegor. Detta är något som jag tidigare noterat här på denna blogg, vilket säkert har varit en bidragande faktor till nedstängningen. 

Hur som helst är skadan redan skedd. Vad som är sagt är sagt och gjort är gjort, och kommer aldrig tillbaka oavsett radering av alla blogginlägg. Visserligen behöver man gräva lite för att läsa tankarna, men de finns där för var och envar som är intresserad. Det är inte första gången inläggen på bloggen har redigeratas eller till och med raderats för att passa en utveckling som personen i fråga inte hade kunnat förutse. Det är symboliskt dramaturgiskt fulländat att hela bloggen till slut raderas.

Visst är det bra att bloggosfären självsanerar sig, men det kommer vara med visst vemod vi inte kommer kunna på första parkett läsa vad som försiggår i tanskesmedjan i Fulltofta på småtimmarna. Det måste vara unikt i Sverige, att kunna ha en sådan inblick i en persons realitidstänkande, som är nummer två i politiska hierarkin i kommunen.

Nåja, vi får väl se vad löftet från politikern är värt:

Jag finns tillgänglig för dialog och lyssnande även framöver, men då på andra kanaler än över bloggen.

Med över två hundra dagliga läsare när jag är aktiv som bloggare, tror jag att det är ett mycket effektivt sätt att bedriva diskussion och oppinion. Jag kommer inte bli förvånad om det en morgon finns ett mail i min inbox om en kommentar som lämnats mitt i natten, där kommentaren inkompetensförklarar mig och mina politiska vänner i Hörby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.