Två problem med höstregnet


Jag brukar försöka spara energi genom att nyttja torkställningen ute i trädgården. Men efter att tvätten har hängt där i en veckan nu inser jag att jag måste ge upp. Jag behöver mina kläder och kan inte låna ut dem till vädergudarna för att de skall leka med mina rutiner.

Idag ösregnade det igen och mina kläder på strecket var dyblöta. Faktiskt, de var mer blöta nu än när jag hände upp dem på tork för en vecka sedan. Jag plockade ner dem och stoppade in dem i tvättmaskinen för att centrifugera av höstregnet.

Jag vet inte om det under veckan har börjat växa alger på dem, men jag hoppas i så fall att även dessa centrifugeras av och spolas ner till det kommunala reningsverket för att bli biogas (om vi nu hade haft en biogasanläggning i kommunen…).

I stället för biogasanläggningen har våra företrädare fokuserat mer på vår tavla i fullmäktigesalen. Idag på morgonen läser jag på Facebook om samhällets hjälte, Anna Pettersson, som på egen försöker få till ett massmöte om tavlan. Kommunen vill naturligtvis inte ha mer subversiv verksamhet, så full taxa, inklusive förskottsbetalning, för att upplåta lokalen, skall tillämpas för att avhålla oppositionsyttringar.

På tal om oppositionsyttringar, så har den annonserade tavelinsamlingen ett litet och ett stort problem att brottas med:

Det lilla problemet är att man inte har har demonstrationstillstånd som Skånskan skriver om idag – är det ett faktiskt problem? Då skulle polisen ha uppsikt över busskuren på Gamla torg varje morgon när pendlarna skall ner till Lund med Skåneexpressen.

Det stora problemet är att tavlorna kan bli förstörda av regnet och det vore ju tråkigt. Spontant, när jag läste om det i tidningen, kände jag att fullmäktigeledamoten i mig  ville omedelbart kan lämna in en motion om att tavlorna skall sättas upp på Kabas* västervägg. Det vore väl trevlig, med en stor tavla (båda bemärkelserna) av makteliten i kommunen på en vägg och på en annan vägg med folkets bidrag. Fast när jag tänker på det har ju folket stått för den stora målningen också…

*Undrar ni vad Kaba är så är det det officiella namnet för den kubmässiga bunkern som utgör fullmäktigesalen. Allt enligt en omröstning här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.