Fakta: 59 rutor i Osbyholm

Av | 2012-07-03

Idag blev jag uppmärksammad på en skrivelse som resonerade om fakta, där personen ville hävda att känslomässiga utbrott och lösa beskyllningar utgjorde fakta. Tja, jag är inte erfaren inom politiken men påhitt och intriger upphöjda till sanningar verkar vara vägen till framgång i form av höga positioner.

Låt oss ha en faktaruta om fakta(SAOL):

fakta se under faktum
faktum s. -et, pl =el. fakta, best. pl. -en el. fakta. säkert konstaterat sakförhållande; ett obestridligt f.; f. kvarstår, f. är; fakta i målet – I sms: fakta-.

”Säkert konstaterat sakförhållande”. Jag tolkar skrivelsen som humor i form av ironi.

Som kommen ur den ingenjörstunga branschen har vi ett annat förhållande till fakta. Tag bara relationen till rutorna i Osbyholm. Tjänsteman räknade till 40, politikern räknade till 60, revisionsfirman räknade inte alls – fakta i målet: antalet rutor i form av slutna rektanglar och parallellogram är 59 till antalet.

En markering fattas för att fullborda skapelsen

I vänta på transport från pendlarparkeringen till Ludvigsborg igår hade jag lite tid över för att faktiskt inventera det som har varit så mycket drama omkring. Denna exkursion i det fria gjorde mig gott efter en lång dag på luftkonditionerat kontor i Lund. Att den nya asfalten var torr gjorde det i det närmast riskfritt att beträda storstadsdjungelns förmak, d.v.s. objektet för studien.

Räknandes rutorna två gånger för att vara säker, konstaterar jag att det fattas en parkeringsruta relaterat till de 60. Jag antager att kravet för att kvalificera som parkeringsruta är att dess hörn markeras med en vinkel/hake. På sista raden ut mot åkrarna fattas en hake vilket diskvalificerar den ytan som parkeringsruta.

Nåja, pendlare är ett pragmatiskt släkte så det lär inte vara någon ko på isen om de markerade platserna kommer att fyllas upp; den ofullbordade rutan kommer med säkerhet i anspråk tagas.

Ett svar på ”Fakta: 59 rutor i Osbyholm

  1. Lars Ahlkvist

    Nej, det är inte lösa beskyllningar eller ”känsloutbrott”. Det är kränkande av Dig att ens försöka påstå det. Du och ett par till har satt i system att bete er illa i omgviningen och det är inte OK.

    Se bara på SkD-artikeln om beskyllningarna mot revisionen och pwc, helt otroligt att en erfaren politiker återigen kan hoppa på tjänstemän på det sättet.

    Det dåliga beteendet har uppmärksammats av många, och det är inte något Du kommer att kunna slingra Dig undan i längden genom raljerande inlägg i andra frågor.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.