Från oklarhet till klarhet

Ni som följer bloggen vet att dammen i min trädgård är ett centralt tema, och just denna säsongen har problem med alger varit det som överskuggat möjlig njutning.

Det har varit många tips om vad jag skulle göra, allt från halmbalar, torv, nytt filter, större pump, vattenbyte och kemikalier. Nu har jag inte provat dessa tips då jag förr om åren även utan dessa attribut eller aktioner lyckats nå balans på kemin i vattnet.

Helgen innan midsommar hade jag dock fått nog. Av med kläderna och ner i dammen med en spann för att få upp alla de förmultnande växtdelar som landat i dammen på ett eller annat sätt. Det blev fem skottkärror med dy. Förvånande nog var det väldigt stor del av löven som inte hade brutits ner, speciellt boklöv verkar vara en utmaning för systemet.

Skuggan av en fisk kan nu skönjas under vattenytan

Efter att denna tömning har fått verka ut i systemet kan jag nu idag konstatera att insatsen har gett avsedd verkan. Tja, avsedd var väl lite mycket att ta i då det bara var ett höftskott om möjliga orsaker till ohämmad algtillväxt. Nu är jag dock nöjd när omställningen är på väg, dammen går från oklarhet till klarhet.

Motsatt resa, från klarhet till oklarhet, görs dock inom kommunen om parkeringsplatser. I tidningen läser jag idag att dramat om revisionsrapporten över pendlarparkeringen i Osbyholm fortsätter, nu med PWC i loopen också. 25kkr skall rapporten ha kostat… och inte heller för de pengarna kom man fram till hur många faktiska parkeringsplatser som verkligen hade tillskapats. Behöver man göra revision på revisionen också?

Generellt känns det som om det vilar en förbannelse över parkeringsplatser och Hörby kommun. Det är inte bara pendlarparkeringen i Osbyholm, utan även ett antal bygglov (som kommunhuset, höghuset och taxitomtens hus) där det slutat med förvirring.Hur svårt kan det vara?

Svartbygge

Och inte nog med det – kommunens eget lilla svartbygge – sophuset som hamnade på parkeringen vid kommunhuset – står kvar. Det var ett tag sedan senaste episoden i det dramat kom till min kännedom. Är det någon byk som tvättas eller kan man trixa till det så att skattepengarna i närtid kan sparas?

Jag bad min 6-åriga dotter räkna till hundra, och efter att det genomförts med god kvalitet kan jag konstatera att hon kan erbjuda sig sina tjänster till kommunen att räkna parkeringsplatser. För 25kkr kan man köpa mycket godis och Nintendospel. Kanske det blir något kvar till pappa också, eller blir det barnarbete då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.