Från stillhet till stillhet

Så, idag var det den stora överraskningsdagen på torget som var utlovad. Sakta närmade jag mig valboden för att några meter innan bli informerad om att överraskningen hade fått förkylning och kunde inte komma.

Hmmmm, vad kunde det vara månntro. Eftersom budskapet levererades av en presumtiv kristdemokrat skulle det möjligtvis vara en jättehund från Lyby som skulle överraska mig.

Nåja, när spänningen väl hade släppt så konstaterade jag att det inte hände mycket på Gamla torg klockan 10 en lördagsmorgon. Visst hade Sossarna laddat med musik och revolutionära sånger men annars var det inte mycket aktivitet på väljarkåren. Så efter ett kort stopp hos kommunens politiska Krösamaja begav jag mig till Nya Torg för att se vad som hände där.

20140906_104653

Himmelska fridens torg – lika farligt för trafikanter i Hörby som demokratikämpar i Peking.

Om det hände lite på Gamla torg var det ännu mer händelsefattigt på Nya torg. Man förstår verkligen att torget kallas för Himmelska fridens torg. Och visst kan man förstå att det är folk- och biltomt där. Min bloggarkollega Lars Eriksson rapporterar om att en cyklist har haffats på torget cyklandes för fort i 11km/h! 1500 spänn kostade det! Jag förstår att folk verkligen drar sig för att köra in på torget med den risken att bli bötfälld när rör sig snabbare än en sengångare.

Försiktigt tar jag mig bort från Nya Torg och slår en lov bort mot Storgatan och tillbaka mot Gamla Torg. Solen skiner så jag slår mig ner utanför den Centerpartistiska valboden. Inom kort var Sossarna korvar färdiggrillade så en lättare lunch ordnades också.

20140906_153150

I en annan del av Hörby. Underbar natur utanför Svensköp. När vi stannade var det knäpptyst, nästan öronbedövande!

På eftermiddagen var det utdelning av samhällsinformation i de östliga delarna av kommunen. Dagen till ära hade jag sällskap av nyss nämnda Lars Eriksson som är uppvuxen runt Svensköp. Under tiden han guidade mig runt i det underbara småbrutna landskapet kryssade vi fram mellan brevlådorna.

Det är för mig fortfarande obegripligt hur man planerade för en vindkraftspark i detta natursköna område. Sossar och Moderater har i valrörelsens elfte timme konstaterat att de är emot projektet som de drivit i fyra år. Undra vad de tycker den 15e september? Ingen vet så varför riskera en röst på dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.