Gott nytt år: Gong Xi Fa Chi

Förra året spenderade jag en stor del av min tid i Taiwan. Det var en fantastisk tid som berikade mig mycket och perspektiven på omvärlden förändrades. Det är lätt att glömma bort att man bara är en bladlus längst ut på ett löv på det stora världsträdet när man bara åker mellan Hörby och Lund i sitt dagliga värv.

För en och en halv månad sedan lämnade vi det gamla året bakom oss, idag händer det i stora delar av den kinesiska världen. En och en halv miljard människor som firar kinesiskt nyår har årets fest, hos oss kanske det blir en notis i tidningen.

Året som börjar 2013 är ormens år – låter inte så trevligt men karakteristiken för året är något i stil med att man i sin inåtvändhet får ett gåtfullt yttre som inte väl beskriver tankarna som i grunden är positiva och givmilda. Nåja, det finns väl lika många tolkningar på det som det finns kineser…

Hur som helt så går mina tankar till vännerna på andra sidan jorden samtidigt jag, tillsammans med er läsare, utmanas att bejaka den kulturella diversitet som vi i vår värld är välsignade med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.