Inget ovanligt här inte…

Den senaste veckan har jag varit på tjänsteresa i Tyskland. En av de stora behållningarna var att göra studiebesök på en plastinjektionsgjutningsfabrik. Allehanda detaljer skapades utifrån plastgranulaten. Mellan formen och lådan snurrade robotarmar med de små plastbitarna så att logotyper kunde placeras.

Trots att det var intressant så har kommunpolitiken snurrat på i sin makliga takt. En och annan skandal har kommit upp till ytan. Just nu är det hett med kommunalrådets granskning av sin värsta fiendes nämnd, d.v.s. tekniska nämnden under Pelle Skerup. Lars Ahlkvist har själv satt ihop en rapport som pekar ut allehanda missförhållanden i tekniska nämnden.

Det var väl inte oväntat – en riktig lågoddsare med tanke på att han själv tog initiativ till granskningen, men plumpheten att själv skriva rapporten var väl lite för mycket att tänja på god förvaltning. Nyheten läser vi i Skånskan den 24/01-2014. När journalisten ställer frågan om vem som skrivit rapporten svarar vårt högt ärade kommunalråd följande:

-Själva skrivarbetet har jag gjort. Det är inget ovanligt att jag skriver fram förslag till beslut. Det ligger i beredningsfunktionen.

Nu var det inte bara förslag till beslut som kommunalrådet skrivit utan det var hela rapporten som han var författare till.

När jag läste orden om att det inte var något ovanligt med att idka politisk exorcism ringde en klocka från förr. Vi flyttar oss snabbt tillbaka till till valrörelsen 2010 och en affischnedrivning. Följande stod att läsa i lokaltidningen några dagar efteråt:

Men det är väl ovanligt att ett kommunalråd tar ner valaffischer – speciellt en partikamrats?

– Inte alls. Jag har jobbat med många val. Detta är inte första gången.

Lars Ahlkvist betonar att han inte har något emot Per Olof Skerup.

Inte heller här var det något ovanligt.

Andra ovanligheter som är vanliga är arvodeshöjningar, sekretessanmälningar, nämndsupplösningar, tavelinköp, fullmäktigekuppsgrupper…

Hade något annat syfte med rapporten funnits än att kasta skit på Skerup så skulle man väl i rimlighetens namn göra en ordentlig utredning och inte hacka ihop ett dokument med dålig formatering?

Om nu syftet verkligen var att kasta skit på Skerup, varför i hela världen gör man det på ett sätt så att kommunalrådet själv drabbas värst?

sparrivDet är uppenbart att vårt kommunalråd nu använder sig av den brända jordens taktik när han nu går mot sin grand finale i slutet på året. Sista akten kommer att bli intressant, men det är uppenbart att han inte tänker låta sin ärkefienden Pelle Skerup få en behaglig åktur framgent.

Till skillnad från kommunalrådet självt är Pelle Skerup är kvar på moderatlistan inför valet 2014. Men inte hindrar det Ahlkvist att bränna vad som brännas kan. Det vi hela tiden har hävdat, att Lars Ahlkvist inte är i politiken för Hörbys eller Moderaternas skull, besannas på punkt efter punkt. Kosta vad det kosta vill att bli av med Pelle Skerup, även om det kommer till priset av minskat stöd för Moderaterna i valet.

Men inte heller det är något ovanligt…

Läs rapporten om tekniska nämnden som producerats av kommunalrådet på denna länk: Granskning Tekniska nämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.