Inte så illa jobbat av Hörby kommun, men vad händer i Kristianstad?

Så kom beskedet att Nolato bygger ut i Hörby. Det är givitvis mycket positivt för Hörby som samhälle, som mår gott av den växande arbetsmarknaden. Som anledning anför Nolatos chef tillmötesgåendet av Hörby kommun, då kommunfullmäktige villigt klubbade igenom ett borgensåtagande för ett lån på 60 miljoner (ungefär ett halvt bad). Med ett antal byggfärdiga villatomter i kommunen har alliansen byggt ett ekosystem för tillväxt i kommunen.

Verksamheten flyttas från Kristianstad till Hörby med hänvisning till närheten till Malmö/Lund från Hörby. Detta borde vara en väckarklocka för Kristianstads kommun, att inse att dragningskraften från Sydvästskåne klingar av kraftigt på Linderödsåsen. Frågan är om partikelacceleratorn ESS kan öka gravitationen (bokstavligt talat) så mycket att även Kristianstad får vara med på ett hörn?

Därför är det dags för politikerna i Kristianstad att släppa den nordöstra skånska hörnflaggan och hoppa på tåget. Det är dags att kraftfullt verka för att järnvägen Diagonalen byggs mellan Kristianstad och Malmö/Lund. Från Nordostskåne är det ointresset från Kristianstadspolitikerna som är den största bromsklossen för effektivt oppinionsarbete för projektet. Till och med regionen i Blekinge är mer intresserade av Diagonalen än Kristianstadspolitikerna.

Men frågan är hur man tänker, när det är viktigare att ha bra kommunikationer till Hässleholm än till Kastrup?  Kan inte någon berätta för mig?

Länkar

Diagonalen

Artikel i Kristianstadbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.