Ja, vad skall partiet göra?

Efter en vecka borta från allt var bredband heter så har jag återkommit till civilisationen. Nu på morgonen läser jag igenom skörden av Skånskan för att se vad som hänt under veckan.

Visst är socialens plötsliga 15 miljonersunderskott det mest signifikanta som kommunen har att brottas med – att 40% av kommunens omsättning inte är genomlyst av ekonomisystemet är skrämmande.

Åt det mer humoristiska slaget är nyheten om holmgången på Samhällsbyggnadsförvaltningen mellan facken och Lars Ahlkvist på ena sidan och Pelle Skerup och hans nämnd på andra sidan.

Kommunalrådet Lars Ahkvist (M) kommenterar i Skånskan 20/2:

Det parti han representerar har att vidta lämpliga åtgärder, men även kommunen som arbetsgivare kan vidta åtgärder för att förbättra situationen, betonar Ahlkvist.

Det här kommer att bli mycket spännande att se hur Moderaternas nya roder Eva Lindholm skall ta sig an denna utmaning. De stallspolningar som hittills genomförts har mest handlat om symptomen på den extremt låga takhöjden – varje form av åsikt straffas ut. Skall man nu ta itu med det av kommunalrådet identifierade problemet?

lagt_i_tak

Varning för lågt i tak

På tal om takhöjden – Lars Ahlkvist kommenterar i papperstidningen den 16/2 om sitt ställningstagande för Mittskånes turism AB:

För min del har jag redan tagit ställning. Detta är en fråga som diskuterats i flera år. Vi har högt i tak inom Moderaterna. Alla måste inte tycka lika hela tiden.

Med tanke på att jag och Lars Eriksson blev utkastade från Moderaterna för att vi vägrade censurera bort kommunalrådets kommentarer från våra bloggar har jag svårt att se detta höga tak.

Fler som haft plötslig kontakt med taket: nu senast blev det Birgitta Andersson som fick silversnöret. På det Moderata nomineringsmötet slog i taket när hon sa vad vi alla kan se angående den nya moderatlistan: ”listan består bara av rookies”. FEL! Så kan man inte säga, bort med henne.

Hur skall Eva Lindholm, sufflerad av Lars Ingmar Ljungman, lösa denna situation – omöjligt att få styr på det skenande kommunalrådet som struntar i allt för han skall inte vara med längre. Dessutom markerar han avstånd med att referera till sitt eget part som ”det partiet”.

Har han inte kvar jobbet på Moderat-kansliet i Malmö längre? Är det möjligt att Lars Eriksson på sin blogg har rätt i att Ahlkvisten fixar sin reträttpost som VD i turistbolaget?

Dramat fortsätter säkert nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.