Lars Erikssons fel att skylten fattades

Vårt kommunalråd i Hörby,  Lars Ahlkvist, har stakat ut en ny ordning vad gäller ansvarsfördelningen i kommunen. Vi har ju alla kunnat läsa hur det var kommunstyrelsemedlemmarnas, ja faktiskt hela politikerkåren i Hörby’s, fel att han beställde en tavla av sin målarkompis, tillika sponsrad av sin granne.

Mönstret håller i sig med det ny lokalpolitiska dramat om gåfartsvägen på Nya Torg i Hörby. Där var det bloggaren Lars Eriksson som var ansvarig för att trafikseparationen lös med sin frånvaro enligt kommunalrådet. Denne la följande kommentar på Erikssons blogg:

Trafikplanen och hastigheterna har processats i Tekniska Nämnden under lång tid, och förslagen till hastighetsförändringarna drogs flera gånger, medan Du var närvarande. Lika tyst då i förväg som alltid.

Vi noterar att nämnde Lars Eriksson inte sitter i tekniska nämnden och inte har närvarorättighet dit – till skillnad mot kommunalrådet… men det hjälpte ju inte.

När nu dramat fortsätter i Skånskan och det visar sig att det fattas en skylt så att man kan komma in på Nya Torg utan att få reda på att det råder gå-fart på torget, ja då kan jag inte göra annat än att förekomma den politiska trollkarlen genom att konstatera följande: detta måste vara Lars Erikssons fel det med.

Eller är det du som har vistats på torget som har gjort fel om du inte uppmärksammat skyltmissen och vidare inte påpekade felet? Eller är det tidningen som har gjort fel som skriver om det, precis som med tavlan när SkD fick skulden för att samhället förfärades över kamaraderiet i Fulltofta? Ingen går säker i Hörby längre, gå-fart eller inte.

Eller är det så att det finns en repressiv attityd som inte borgar för en öppen och kreativ debatt i kommunen? Och vems fel är det…

Det är min mening att det måste vara förknippat med en positiv upplevelse att ha åsikter i (och om) kommunen utan att en hegemonisk omnipotent instans kontrollerar och kritiserar utan att någonsin gå in i konstruktiv polemik. Inte minst i kommentarsfältet i denna blogg har man nu under tre år kunnat studera ett systematiskt åsiktsförtryck och härskartekniker. Ingen av kommentarerna har en idémässig höjd som är förknippat med en positiv och kreativ debatt.

Moderata fullmäktigegruppen har riktat kritik mot mig att jag har släppt fram dessa yttringar i kommentarsfältet gång på gång på denna blogg. Med hot om uteslutning har man instruerat mig att ta bort dessa kommentarer. Eftersom jag anser att dessa kommentarer trots allt sprider information till allmänheten om mentaliteten i ledningen för kommunen, har jag vägrat att böja mig för kraven om censur.

Det är en så fundamental värdering om att maximal öppenhet skall tillämpas i en kommun, att det måste gå i första rummet. Ni som läser bloggen vet om att jag kommer fortsätta jobba för att mer information skall finnas lättillgänglig i framtiden. Fundamentalt, kära Watson, att mer transparens borgar för mindre korruption i alla dess former.

15 svar på ”Lars Erikssons fel att skylten fattades

 1. Edvin

  Hur kommer det sig att man vet allt detta? Sitter du i varenda nämnd? Talar dina kamrater alltid sanning om vad som sägs, och ljuger då alla andra? Hur vet debattvillig att detta är sanningen?

  Att SkD någonsin skulle fått skit för nåt har jag aldrig hört eller sett något om. Så fort man kritiserar den fria median är man odemokratisk och en fara för samhällets frihet. Dags att man vågar ställa sig upp pch säga ifrån mot medias makt!

  Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Jag har ägnat mitt yrkesliv åt lyssnande, inkludering och att kämpa mot korruption. Det är också därför jag engagerat mig mot Ditt mobbande, Din personförföljelse, Dina lögner och Dina förvirrade förvridningar av sanningen. Ska Du avslöja korruption föreslår jag att Du funderar över Dina sycophantiska kontakter.

  🙂

  Svara
 3. Debattvillig

  Vilket yrkesliv Lars?
  Du har varit politiker sen Jesus gick i kortbyxor.

  Lyssnande? På dig själv menar du? För inte lyssnar du på andra människor, eller jo förresten. Så länge dom säger som du gör. Finns ett gammalt ordspråk ”regel 1. Chefen har alltid rätt. Regel 2. Om chefen har fel, se regel 1.”

  Kämpande mot korruption?
  Hur var det med tavlan som din gode vän gjorde? Som din gode vän till granne betalade? Samme granne som helt plötsligt fick bygglov? Listan kan göras milslång. Kasta inte sten i glashus, du riskerar bli en hycklare.

  Personförföljelse?

  Verkar snarare som att du förföljer dom som inte står i givakt för dig. Tex per-Elis, Lars Eriksson som du personligen avsatte, etc etc etc. Återigen är listan lång på hur många du mobbat, fryst ut, fått människor att säga upp sig osv.

  Dags att inse faktum kanske?

  Den värsta boven i dramat är den politiker som suttit för länge på gör många jäviga stolar och styrt med titanhand för sina egna intressens skull.

  Svara
 4. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

  När alla andra kanaler har blivit honom förbjudna av partiet, återstår endast nåden hos den av honom utnämnda värsta fienden att publicera okvädningarna.

  När uthållighet blir mobbande, när konsekvens blir personförföljelse, när observationer blir lögner och analys blir förvirrad förvridning, då har vi denna gång inte avslöjat korruption utan det totala föraktet för den offentliga debatten.

  Mina vänner frågar mig varför jag fortsätter att släppa fram hans hatiska kommentarer. För mig är valet enkelt, för sällan har det varit mer tydligt hur ledarskapet ser ut.

  Dessutom visar det etiken hos partigruppen som står bakom detta ledarskap och som aktivt väljer att stöta ut de som har avvikande åsikt. detta för att slippa behöva konfrontera honom och att slippa konfrontera sin egen moral. Den absoluta oförmågan att ta ställning är mest talande hos dessa och när dessa individer söker nytt mandat för att styra Hörby 2014 är innehållsdeklarationen redan skriven.

  Men mest intressant av allt är dock smileyn på slutet – vi kan alla med lätthet ställa diagnosen med hjälp av den.

  SYKOFANT syk ¹ofan ⁴t l. -k ω-, m.//ig.; best. -en ; pl. -er . ( förr äv. -c-, -ph- )
  [ liksom t. sykophant , eng. sycophant , angivare, lismare, fr. sycophante , lat. sycophanta , av gr. συκοφάντης, eg.: ”fikonvisare”, bildat till σῦκον, fikon, vulva (se SYKOMOR ) o. φαίνειν, visa (jfr FANTASI ); orsaken till ordets anv. är oviss, sannol. föreligger dock en obscen bet. (jfr FIKON
  3 a )] (numera bl. med starkt skriftspråklig prägel) angivare l. bakdantare; äv. dels: lismare, dels: utpressare. Den werkeliga otack, som man får röna af Sykophanter, Momer och Misanthroper. VDAkt. 1794 , nr 97. Sykophant var hos Athenienserna namnet på den, som angaf eller anklagade en annan för nedriga gerningar. ConvLex. 8: 128 (1838 ). (Sv.) sykofant . . (eng.) sycophant; se fjesker, lismare, smickrare. B JÖRKMAN (1889 ). Det är kasuisten . . som resonnerar om rätt och orätt, sofisten som krånglar med ord, sist sykofanten eller brännvins-advokaten, som gör svart till vitt. S TRINDBERG TalNat. 129 (1910 ). Mina tjekister, spioner och sykofanter ha blivit äldre och mindre fanatiska. T IGERSTEDT Örn. 18 (1935 ). Malemba var ingen sykofant men behövde en nypa mera självförtroende. L INDBERG Gordimer Hed. 106 (1977 ). SvOrdb. (1986 ; äv. om utpressare ) .
  Avledn.
  (†):
  – SYKOFANTISERA , v. ( sycophanticera ) baktala l. bakdanta (ngt). A NNERSTEDT UUH Bih. 2: 78 ( i handl. fr. 1665 ). –
  – SYKOFANTISK , adj.
  [ jfr t. sykophantisch , eng. sycophantic
  ] baktalande l. förrädisk o. d. Den Sycophantiska skrift, som unga fiskalen Herr Zachris Liungdahl för några månader sedan til Max: Ven: Consistorium ingifwet, min heder til förklenande. VDAkt. 1755 , nr 355. Ekbohrn (1904 ).

  Svara
 5. Björne

  Stackars Lars!!!
  Finns det ingen som kan hjälpa honom????

  Svara
 6. Lars Ahlkvist

  Det är ju belagt att den moderata gruppen tillsammans stängt av Dig för Dina upprepade brott mot arbetsordningen, PerElis. Du har mobbat partikollegor och femklöverkollegor. Spridit och sprider dålig stämning. Söndrat för egna och närståendes intressen.

  Därför har flera organ – där jag inte sitter med – bestämt att Du inte är en lämplig kandidat för moderaterna mer. Du driver ju t ex en bestämd kampanj mot Hörbymoderaterna, som jag är en av företrädarna för.

  Din och de Dinas hatkampanj vill man inte ha med att göra längre, Du får söka andra vägar för att få utlopp för Dina negativa energier. Jag hoppas att Du får frid i Din själ och hittar sätt att komma tillrätta med Dina tyvärr rätt uppenbara problem.

  Lycka till med det!

  🙂

  Svara
 7. Debattvillig

  Nu pratar du i nattmössan igen Lars.
  Ställ ifrån dig flaskan nu..

  Era brott mot regeringsformen då Lars?
  Mot yttrandefriheten? Mot åsiktsfriheten?

  Du ska inte kasta sten i glashus!
  Är det någon som söndrar och härskar för egen vinning skull så är det du.

  Flera organ dom bestämt det?
  Vilka då?
  Du sitter kanske inte per se i dom, men med tanke på ditt diktatoriska och tyranniska styrande i kommunen så har du bara lallande nickedockor som står med mössan i handen och springer dina smutsiga ärenden.
  Nickedockor som sedan många år har spottat ut löständerna, tagit på sig knäskydden och ställt sig som en Saab. Du är den person någonsin i modern historia som med härskartekniker, mobbing, förtal, personangrepp osv har skapat dig själv ett eget rike.

  Skäms du inte?

  Svara
 8. Lars Ahlkvist

  Jag är stolt över det femklövern uträttat hittills i Hörby. Satsningar på friyid och kultur, centrumförnyelse, utveckling, företagsklimat, samarbete över blockgränserna, partnerskapsprojekt över gränserna, flyktingmottagande, bostadsbyggande, hållbar utveckling, klimatsmart mat, förnybara energier mm.

  Mot det kan vi ställa det som finns på den här bloggen från olika kontributörer. Vem vill leva i ett samhälle styrt av personer som bara är emot, mobbar, arbetar i egenintresse och bedriver hatkampanjer? En fråga jag mer än gärna ställer för väljarnas avgörande 2014. Väljarna är över tid alltid kloka, till missnöjesföreträdarnas stora förtret.

  Låter inte som ”debattvillig/skogbertilssonska” mår helt bra att döma av utbrotten? Det finns hjälp att söka.

  Svara
 9. Debattvillig

  Stolt över att nästan ha studsat upp i en miljard i skulder?
  Stolt över olagliga förfaranden?
  Stolt över dina härskartekniker?
  Stolt över att satsat på för dyra investeringar dom genererat pengar i din egen ficka?
  Stolt över att vi har århundradets lägsta förtroende för politikerna?
  Stolt över att ha spottat över 1200 personer rätt i ansiktet gällande namninsamlingen?
  Stolt över att ha gjort dig själv till martyr?
  Stolt över att ha manipulerat dig till dina stolar du sitter på med din feta plånbok?
  Stolt över semesterresorna utomlands på vår bekostnad?
  Stolt över en überdyr och helt absurt onödig satsning på surfplattor som jag betalar?
  Stolt över att få en lön och förmåner du inte är värd?
  Stolt över att tillsätta tjänster i kommunen och märka insynen?
  Stolt över att tillsätta tjänster med lön som är helt absurd?

  Nej vi vill inte leva i ett samhälle med förtryck, mobbing, förföljelse, personangrepp, härskartekniker, hot etc. Så kanske kan dags att flytta Lars? Hörde att Norrbotten har byar som behöver befolkas.

  Samt prata inte om att jobba för saker och ting!
  Du har inte lyft ett finger i ditt liv. Du har jobbat politiskt hela ditt yrkesamma liv. Du avslutade inte ens dina universitetsstudier.
  Snälla sluta hyckla!

  2014 kommer bli ett bra val. Valet som ändrar hela hörbys framtid. Hoppas jag slipper se ditt namn på valsedlarna. Du är skåpsmat numera. Ta ut pensionsavtalet och fallskärmen och gör nåt av ditt liv istället för att krossa andras.

  Sen måste jag säga att det är tragiskt att se att du inte vågar ta debatten in person. Då pratar du bara snömos. Gått kurs för det?

  Förresten, återigen så ett tips. Ställ undan flaskan nu och gå o lägg dig.

  Hjälp att söka? Insinuerar du att jag skulle vara sjuk på något sätt?

  Svara
 10. Debattvillig

  Tillägg.

  Rätt kul att se Lars Ahlkvist gå i polemik utan att bemöta några argument 🙂

  Snömos e han duktig på.
  Vi andra har sakliga och bra argument som vi vill få svar på. Men allt som oftast så där det rinner in, går vettet ut..

  Svara
 11. Lars Ahlkvist

  Ja, det är väl bara att läsa ovanstående lögner, obalanserade påhopp och kränkningar och sen dra slutsatser av det. Det låter ju inte precis balanserat , precis som det inte gjorde den gång vi träffades. Så mitt vänliga råd är att Du söker hjälp på rätt nivå, tror Du själv i vissa stunder kan bedöma vad det är. Eller i valet kandiderar med namn och ansikte för nåt Du står för, så väljarna kan ta ställning. Som Du agerar nu blir det inte mer än i bästa fall pinsamt, annars bara oseriöst.

  Svara
 12. Debattvillig

  Tack för att du bekräftar mina åsikter 🙂

  Du kan inte bemöta saklig fakta då du inte har vettiga argument.
  Du som påstår att du är så duktig, lyssnar etc.
  Kom igen nu Lars, du har världens chans att ta till ton och förklara dig. Svara på mina sakliga argument istället för att tugga snömos.

  Tex, jag har väl rätt i att du inte avslutade dina studier?

  Lögner? Påhopp?
  Utveckla det är du snäll. Jag ser inte var det är applicerbart på mina fakta som går att källbelägga.

  Den gång vi träffades så var du sammetslen i mun under nästan två timmars möte. Pratade bara snömos förstås. Samt var smått orolig då du märkte snabbt att jag är vass i kunskaper. Lite illa att jag läst beteendevetenskap va 😉 ?

  Återigen, söka hjälp för vad?

  Samt nej, jag tänker inte kandidera.

  1. Jag tycker kommuns politik och politiker sitter i en jävla lekstuga.
  2. Jag har jobb och familj till skillnad från dig tex.
  3. Jag värderar min fritid och mina barn högre än att leka i sandlådan med er.

  Kom igen nu Lars, ta ett grabbatag om kulorna och svara sakligt på argumenten jag ställt upp tidigare i debatten häröver.

  Eller så ställer du undan flaskan och glaset, borstar bissingarna, tar på nattsärken, ber din kvällsbön, släcker lampan och hoppar i säng..

  Svara
 13. Lars Ahlkvist

  Dina kränkningar talar för sig själv.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.