Nu kan då ingenting gå fel

Den som finner nöje att studera spelet kring politiken (till skillnad mot politiken själv) har en bottenlös källa att ösa ur i Hörby. Jag tar mig för pannan när jag läser in mig på måndagens fullmäktigemöte där jag i bilagorna ser ett utdrag från ett miljöpartistiskt protokoll.

Om vi skall förstå varför detta dyker upp här drar vi oss till minnes dramat på kommunfullmäktigemötet i slutet på april på Frostaskolan. Då producerar La Famiglia i Miljöpartiet ett nytt protokoll med nya kandidater till poster.

Total turbulens uppstår och en paus behövs med uppsträckning i partilinjerna för att kuppen skall gå igenom. Själv blev jag inte insläppt, men vad som sas har blivit återgett från flera håll hur partipiskan ven fram och tillbaka över rummet för att ”rätt kandidat” skulle lyckas bli vald.

Under sommaren har det hänt saker – Rykten säger, inte nog med att falangen inom Miljöpartiet mest består av barn, att även kommunalrådets fru har stärkt upp La Famiglia. Skånskan har tidigare berättat (2013-04-19) om att Mp försökt locka över kommunalrådet, men de fick uppenbarligen nöja sig med hans vigda fru – en förtrupp? Vad vet jag?

Nåja, vi kan bara spekulera vad som har hänt på detta medlemsmöte, men det faktum att ett partiinternt dokument har letat sig hela vägen in i handlingarna till fullmäktige är nog tillräckligt för att det skall osa katt. Vad har hänt denna gång eftersom man måste vara så övertydlig?

Dessutom, om det är ett protokollsutdrag, varför finns det inga signaturer på protokollet som vidimerar att det är ett giltigt protokoll. Med denna metod skulle jag lika gärna sätta ihop ett eget anonymt protokoll, skicka in det och få det att utgöra beslutsunderlag till våra beslut i fullmäktige.

7 svar på ”Nu kan då ingenting gå fel

 1. Edvin

  Jag trodde du var människa nog att inte gå på lösa rykten. Påståenden är roliga att leka med, ryktet säger att det finns en anledning till att Per-Elis blivit avstängd från Ms möten. Trodde dessutom att en ”liberal” som du stod upp för demokratin, unga har precis lika mycket rätt att vara delaktiga i sin vardag, politiken är lika viktig för alla Per Elis. Det hoppas jag du förstår. Gör du inte det är jag extremt besviken på dig, bli inte avundsjuk på Grön Ungdom för att vi har en ungdomsverksamhet som faktiskt vill komma fram och göra sina röster hörda. Ska du inte ge sossarna en omgång också för att de har ett ungdomsförbund som skickar in insändare till tidningen?

  Att kommunalrådets fru gått med i miljöpartiet är väl inget konstigt, hon är väl människa hon med? Hon har väl rätt till egna åsikter? Trodde liberaler var för ”frihet”… Så fel man kan ha.

  Att man ens ska diskutera folks partival på detta viset i en demokrati, sorgligt. Nej du Per-Elis, det där med demokrati, det är väl rätt knepigt?

  Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Som bekant har PerElis avstängts från deltagande i moderata gruppmöten i Hörby och moderat kandidatur inför stundande provval.

  Genom PerElis blogginlägg gör han själv tydligt varför han inte längre accepteras av Moderaterna. Det är bra att det görs uppenbart för väljarna.

  Svara
  1. Torbjörn Malvå

   Oj då! Detta låter verkligen som maktfullkomlighet!

   Svara
 3. Debattvillig

  Ja Lars.

  Helt korrekt, med dig som smed för dom absurda aktionerna mot per Elis så är faktum vad du skriver.

  Sen att ni gick stick i stäv med regeringsformen skiter du blanka fan i.

  Att din fru gick med i miljöpartiet talar sitt tydliga språk.
  Du vill ha mer makt för att kunna få din diktatoriska vilja genom.

  Att P-E är utesluten talar för en sak, och en sak enbart.
  Din rädsla för dom som tar bladet från mun och inte agerar duktig nickedocka för dina smutsiga ärenden.

  Så med detta sagt, din maktfullkomlighet är genant för ryktet om lilla Hörby.

  Vilket syns i många undersökningar. Senast gällande förtroendet för er politiker.

  Dags att lägga undan klubban, avsäga dig uppdragen och ta tidig pension. Det är det bästa för kommunen.

  Svara
 4. Venche

  Lars A.- Syftar du på kommunvalets moderata provval?

  Svara
 5. Pingback: Bland skäggiga talibaner och snöiga trottoarer drog höstsäsongen i fullmäktige igång « perelis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.