Bland skäggiga talibaner och snöiga trottoarer drog höstsäsongen i fullmäktige igång


Igår var det fullmäktigemöte igen. Roligt att vara igång; fullmäktigemöten är speciella eftersom det är ett öppet möte för allmänheten. Alla är välkomna och efter mötet så blir det fika och mingel. Har man dessutom lite tur så bjuds det på dramatik som inte står långt efter amerikanska politiska serier.

Nåja, nu var det inte alla som var välkomna. När jag sträckte fram handen för att hälsa på kommunalrådet, så grimaserade denne som om en citron hade inmundigats – kardan var väl instoppad i armhålan. I stället för att besitta lite hyfs i beteende hade nu ett helskägg anlagts, så jag fann det inte bättre än att klappa det i stället.

En empirisk observation är att skägget är lätt strävt med ojämn distribution. Jag vet inte om det är modernt, men jag fick känslan av att det var ett slutspelskägg – frågan är hur långt slutspelet är, men att slutet närmar sig är uppenbart, speciellt med tanke på senaste tidens exempellösa utfall, inte minst på denna blogg.

Är det så att det tar slut redan vid jul, ja då är det ju perfekt timing med skägget och tomteverksamheten. Helt osökt tänker jag på filmen ”Tomten är far till alla barnen”. Det passar ju bra till bloggningen om La Famiglia, som verkar ha roat både gammal och ung ute i stugorna.

På tal om det miljöpartistiska protokollet som jag tidigare skrev om, så kunde jag med förvåning konstatera att denna gång endast en kandidat lanserades för den viktiga posten i fullmäktiges valberedning. Vad har hänt? Har kommunledningskontoret gått in i miljöpartiet och styrt upp verksamheten?

Det var ett rappt fullmäktigemötet tills de extra ärendena med Tommy Halls interpellationer dök upp på planen. Tommy Hall och Pelle Skerup gick i maklig takt upprepade gånger mellan sina platser och talarstolen. Men det kanske är som man säger – demokrati måste få ta tid.

Tommy Hall(S)

Interpellationerna handlade om vad som hade hänt sedan fullmäktige biföll Tommy Halls motion om snöröjningen i centrum på januarimötet 2012 §5. Tommy Halls motion handlade om att Tekniska skulle utreda ett övertagande. Som enda fullmäktigeledamot reserverade jag mig mot beslutet att utreda ett övertagande.

Som jag redan då listade skulle båten inte baxas alls i den riktningen och behovet av att utreda detta förelåg såldes inte. Ingen borde vara förvånad över att så ej heller har skett. Tommys luddiga fråga om ”tekniska har skött sitt åtagande” fick svaret att det var business as usual. Tommy blev förvirrad och sa att han var tvungen att gå tillbaka och läsa på…

Men, det politiska spelet bakom kulisserna visade sitt ansikte dock när Tommy felaktigt kommenterar att snöröjning på gångbanorna var relaterat till väghållningsansvaret i Ludvigsborg (kommunfullmäktige 2011-10-31 §132). Att i fullmäktige försäga sig om kohandeln inför ärendet att få kommunen ur en besvärlig situation i Ludvigsborg, är måttligt imponerande.

Pelle Skerup(M)

Samma par (Hall och Skerup) dansade tango i nästa ärende som också handlade om gångbanorna, men då hur avtalen ser ut för de ramper som byggts på gatumark – speciellt var det betong-altanen framför Valentino som retat Tommy Hall. Föga förvånande blev det ett personligt angrepp på Skerup för dennes ramp till Persborg vid Nya Torg.

Hade det inte tagit sådan tid för herrarna, hade det varit roande. När frågan var avklarad och alla drog en lättnadens suck försöker Tommy Hall med ytterligare ett angrepp på Skerup, då relaterat till de eventuella problemen med bron nere vid Ringsjöstrand. Vid detta laget hade ordföranden tröttnat och avvisade initieringen.

Som sagt, det är roligt nästa jämt i fullmäktige. Nästa gång går fullmäktigemötet av stapeln i Askeröd den 30. september. Can’t wait, känner jag.

6 svar på ”Bland skäggiga talibaner och snöiga trottoarer drog höstsäsongen i fullmäktige igång

 1. Debattvillig

  Blir man förvånad över kommunalrådets barnsliga agerande?

  För att citera författaren aksel sandemose : dumheten överlever alltid, den är så att säga för dum för att dö.

  Sensmoralen är att kommunalrådets dumhet kommer aldrig försvinna.

  Han likt diktatorerna som fallit har agerat likadant.
  Skyr inga medel för att hålla kvar sin makt.

  Lönen ska vi inte ens diskutera!
  Sen kan dom som vill, fundera fritt över om det finns ekonomi under bordet.

  Kommunalrådets nekan att hälsa och därmed uppvisande av oartighet är enbart hans vanliga härskartekniker han så mycket älskar.

  Svara
 2. Lars Ahlkvist

  Du har uppenbarligen svårt att respektera andra. Efter Dina kränkningar av mig, min familj, vänner, bekanta, politkerkollegor, företagare i Hörby, tjänstemän i kommunen m fl, så vill jag inte ha fysisk beröring med Dig. Jag hälsar på annat sätt. Du respekterar inte det. Det Du gjorde var en kränkning, och det är inte första gången.

  Bra att Du än en gång visar varför Moderaterna inte låter Dig ställa upp i provval. Ditt förtroende är förbrukat, och det bör stå klart i breda kretsar varför.

  Svara
 3. Debattvillig

  Kränkningar?

  Dina absurda härskartekniker då?
  Dina hot?
  Dina kuppar mot andra?
  Dina förolämpningar?
  Dina förtal?
  Listan kan göras lång för en föraktfull diktator som dig Lars.

  Du vågar inte ens stå för faktumet att du aldrig jobbat i hela ditt liv, klarade inte universitetsstudierna etc.

  Kan du inte berätta för resten av kommunen för en gång skull?

  Berätta att du sitter på över fem stolar i kommunen, är kommunalråd, uppbringar en löjligt hög lön med alla förmåner. Med noll ( 0 ) meriter för uppdraget!!

  Ordförande i två aktiebolag utan kunskap av att driva företag. Sitter med stor makt i kommunen med tillhörande inflytande utan kunskap!

  Du har aldrig jobbat i ditt liv, vet inte vad det innebär.

  Det borde vara lag på att man som politiker ska ha erfarenhet för sina stolar.

  Samt det borde vara lag på att det ska vara straffbart med böter för trolöshet mot huvudman eller dyl. Med tanke på att jag som din arbetsgivare/betalar din lön, borde också kunna ge dig direktiv som detta.

  Men i dagens läge far du omkring som en juttaperkaboll och tror du är herre på täppan.

  Du ska då fan inte kasta sten i glashus. Den största mobbaren är du Lars, du enbart!!

  P:S svara nu på faktan om dina studier, arbetslivserfarenhet etc. Ärlighet kommer man längst med.

  Samt ställ undan flaskan, det är bättre med vatten D:S

  Svara
 4. Lars Ahlkvist

  Nya kränkningar från Debattvillig. Inte annat att vänta. Sorgligt, hoppas Du kan söka hjälp för Dina problem. Det låter som att Din tillvaro är svår.

  Svara
 5. Debattvillig

  Kränkning?

  Du kränker mig som medborgare som begär svar på mina frågor. Är du inte läskunnig eller kan inte svara på ett par enkla frågor?

  Jag som ändå betalar din lön och är din arbetsgivare borde kunna ställa krav.

  Vilka problem ska jag söka för?
  Vad insinuerar du nu Lars?
  Prata ur det omtalade skägget nu vetja.

  Du vågar inte ta en rak debatt med tillhörande svar. Särskilt inte när debatten börjar bli lite varm.

  Ge dig inte in i leken om du inte leken kan tåla.

  Svara
 6. Igge

  Per, jag tror jag förstår ditt dilemma. Du får inte ha egna åsikter om de går emot partiledningen, eller den sk ”inre kretsen”. Ännu värre är det om du offentligt skriver om din personliga åsikt. Vad som är en katastrof, det är om du på något vis offentligt yttrar dig om något som går emot ”den inre kretsen” eller deras intressen. Då är du körd!
  Vi har alla sett/läst med åren hur det fungerar i politiken, på riksdagsnivå som ner till kommunalnivå. Tydligen är det alltid en ”inre krets” som dikterar villkoren, som alla sen slavaktigt skall följa (populärt kallad: partipiskan). Den som vill göra karriär måste arbeta sig in i ”inre kretsen” och får under inga omständigheter vara en visionär eller någon som på något vis hotar någon i den ”inre kretsen”.
  Många nyförtiden brukar säga allt oftare att politikertoppar inte är för dem som röstat på dem, utan för dem som betalar dem bäst/mest. Jag vet inte, men om alltför många säger det så blir det väl en vedertagen sanning det med.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.