Nytt gummi till skydd mot elementen

Vad göra när man kommer ut och ser att sommardäcken är lika dåliga som de var när man ställde in dem? Tja, inte mycket annat att göra än att åka iväg till däckverkstan Vulko i Höör och få på ett gäng nya.

Continental Sport Contact 5 – visst behöver man sportdäck till en Volvo V70 Sport edition! Who am I kidding?

Hur som helst, nu sitter de där. Det är sommar att se LM fälgarna på i stället för de tråkiga plastkåporna på plåtfälgarna.

Jag vet inte vad det är, men däckverkstäder är en värld för sig. Lukten av gummi; den tighta, lätt slutna personalgruppen och halvpinupporna på väggen som överlevt radikalfeminismens tidsålder.

Med en enkel fråga om prestanda öppnar sig en värld av komplexitet i svaret. Tillsammans med utstrålandet av en lång tradition och stolthet över yrkesrollen känner jag mig välkomnad och uppskattad.

Svaret bryggar världarna; luftkonditionerat sterilt kontorslandskap kontra golvet på Vulko i Höör. Här, liksom på många andra ställen runt globen, vet ingenjörsmässigheten inga gränser.

Glad åker jag därifrån med gröna knoppar på ventilerna i år igen förvissad om att lite innovation kommer göra världen lite bättre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.