Nytt och gammalt på februaris kommunfullmäktigemöte

Linnea Cimmerbeck och Sissel Breakhus. Foto: Lars Ahlkvist

Det var ett stillsamt fullmäktigemöte den 28 februari. Det hela hettade till när medborgarförslaget om en ungdomstyrelse skulle beslutats om. En lång pseudodiskussion om var stadgarn för undomstyrelsen skulle hanteras (antingen i kommunfullmäktige eller i kommunstyrelsen) visade med all tydlighet på politikens begränsningar jämfört med facebook generationens lättrörlighet. Linnea och Sissel måste ha vridigt sig fördärvade i sina stolar.

Efter en omrösting (11 för att stadgarn skall hanteras i kommunfullmäktige, 29 för att stadgarn skall hanteras i kommunstyrelsen och en avstod). Stor heder till Roy Nilsson (sd) som konstaterade att han inte förstod frågan, och med en sådan ickefråga som drevs av Tommy Hall (s) är det kanske den mest riktiga rösten av alla – genom att avstå att rösta.

Åke Hansson (s). Foto: Lars Ahlkvist

Åke Hansson (s) avsade sig sitt fullmäktigeuppdrag. Oklart varför detta hände och de socialdemokrater jag pratade med kunde inte ange varför så skedde. Göte Andersson (fp) hade gjort en djupdykning i arkiven och listade Åke Hanssons alla uppdrag sedan 1971 (samma år som jag föddes). Åkes avslutningstal rymde många roliga episoder som praktisk politik när blockpolitik inte var den dominerade faktorn inom den kommunala politiken.

Två andra medborgarförslag om busslinje i sydväst och bollhall i Östraby passerade utan debatt. Kan notera att avsaknad av bollhall i Ludvigsborg inte har renderat i ett medborgarförslag. Kommunen jobbar med en lokalförsörjningsplan, så i den kommer bollhallen på den nyinköpta tomten vid Ludvigsborgs friskola säker att komma in – realiserandes förhoppningsvis denna mandatperioden.

Atrikel i Skånskan: ”Tror ungdomsrådet blir Ahlkvists fan club

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.