Positiv lösning för PRO och för socialförvaltningen

Av | 2012-09-26

Seniorträffen har diskuterats ett antal gånger i Socialnämnden. Att socialförvaltningen hyr lokaler för föreningar, oavsett hur bra dessa föreningar är för de individer som nyttjar dem, har varit en principiellt besvärlig nöt att hantera.

PRO flyttar in hos Pelle Skerup i Stora Hotellet, som är ett spännande och anrikt hus. Jag blev själv guidad i hotellets katakomber för inte så länge sedan och det är en intressant byggnad med många skrymslen och vrån. Vad som var rolig att se var de genuina väggmålningarna (inte svulstiga..) och fönstren från en svunnen tid när marknaderna var centrala för orten.

Hur som helst så kan vi i socialnämnden gå vidare med besparingarna genom sluta hyra lokalen på Tingsgatan. Ärendet diskuterades på förra nämndmötet erfar jag, men eftersom flytten till Stora Hotellet för PRO inte var publik, blev det ingen konkret diskussion om vägen framåt.

Under andra kvartalet förra året var just denna lokal uppe till diskussion i samband med att kontraktet gick ut och man hade möjlighet att säga upp lokalen. Den dåvarande nämndledningen förmådde inte att agera, utan hänvisade mest till den havererande kommunövergripande lokalförsörjningsplanen. Hyran förlängdes automatiskt tre år till så det visar på hur viktigt det är att ha en funktionell och aktiv nämndledning.

Jag förutsätter att förvaltningen proaktivt kommer fram med förslag på åtgärder för lokalen på Tingsgatan samt att socialförvaltningens lokalförsörjningsplan dammas av och görs aktuell – Vi behöver den!

Ett svar på ”Positiv lösning för PRO och för socialförvaltningen

 1. bertil Andersson

  Jag håller helt med dig Per-Elis ang. lokalförsörjnings-
  planen. Men det är ju 5-klövern som håller i tömmarna.
  Öka takten från skritt till galopp för halva mandat-
  perioden har redan förbrukats. Vi skall väl inte överlämna
  socialnämnden i det skick som övertogs 2010.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.