Positiva nyheter om pendlarparkeringar

Så har första arbetsveckan avklarats efter jul och nyårshelgerna. Som ni vet så pendlar jag från Osbyholm med Skåneexpressen ner till Malmö och Lund efter en bilfärd från Ludvigsborg. Kommer man sent till pendlarparkeringen är det ont om platser.

Det var inte många över i höstas heller, men efter det att Rosvalls nybyggda längor nu har lagt beslag på ett antal parkeringsplatser norr om Banvallsvägen så har det inte blivit bättre. Men nu händer det saker.

Idag pratade jag med Pelle Skerup, tekniska nämndens ordförande, som hade positiva besked på problemet med bristen av pendlarparkeringsplatser. Det känns tryggt att det finns krafter som inser vikten av tillgängligheten för pendlarna och inte ämnar dra frågan om parkeringsplatser i långbänk.

Det är trots allt viktigt att vi får fler arbetande skattebetalare till Hörby så att vi kan finansiera vår kommunala service. Attraktiviteten som en pendlarkommun är oerhört viktigt för många i Hörby.

Tekniska nämnden har varit framgångsrika på busstationen att skapa nya parkeringsplatser, där kostnaden delades med andra intressenter. Bra jobbat där. Tekniska kontoret jobbar även med andra lösningar, så vi får säkert anledning att komma tillbaka till detta inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.