Rabiata skattehöjare supportade av borgerligheten – det fanns en annan väg

Så har äntligen den nya regeringens riktiga agenda blivit känd – höjda bensinskatter, sänkt ROT, svårare för unga att komma in på arbetsmarknaden och högre skatter på sparkonton. Borgarna knyter handen i byxfickan och ser hur det nya dynamiska Sverige raseras.

Höjda bensin- och drivmedelsskatter utan att mil-avdraget för resor i tjänsten höjs. Detta kommer att minska dynamiken på arbetsmarknaden. Magdalena Andersson, som innan valet sa att man inte skulle höja skatten, sa nu att bensinen är billig just nu. Skall bli intressant att se när råoljeprisen klättrar upp till US$70 om Magdalena Andersson tar bort skatten då? Lögner före valet och lögner efter valet. Det är inget arbetarparti vi ser vid makten.

ROT då? Socialdemokraterna kommer uppenbarligen inte ihåg hur det var innan man införde ROT in byggbranschen. Skatt på skatt på skatt ledde till att stora delar av svenska folket gav upp och köpte hantverkstjänster svart, trots att svenskarna världens ärligaste folk.

roteffektSocialdemokraterna vill ta oss tillbaka till det hycklande samhället trots att till och med Skatteverket konstaterar att systemet går med vinst. Det är fullständigt obegripligt och oförklarligt varför man tar detta steg som dessutom är ett löftesbrott mot vad Stefan Löfvén sa innan valet.

Som om inte det var nog så tänker Sossarna ge sig på möjligheterna till privat pensionssparande genom att höja skatterna på investeringssparkontona. Efter att möjligheten till att fördröja skatteuttaget genom det avdragsgilla pensionssparandet om 12000 kronor som fanns innan nyår försvann, blev rekommendationer från bankerna att fortsätta spara med ISK.

Det gick inte många månader innan Sossarna kastar sig på denna sparform som blivit en väg ut för småspararna att lägga undan pengar till pensionen, precis som staten vill att vi skall göra. Återigen ett kontraproduktivt förslag från Sossarna.

sossejavelI stället för att långsiktigt ge sig på de skadliga räntebidragen som bara genererar en ökning av skuldsättning med skenande huspriser som följd, så ser Sossarna till så att karaktären Slösa vinner över karaktären Spara i Sverige.

Jag ställer mig frågan om det är så vi vill ha det? Är det landet som vi vill bygga?

Nej, det är det inte. Det är en politik som inte finns stöd för i det folkvalda parlamentet och det är dags att sätta stopp för galenskaperna. Som ni vet har jag varit, och är fortfarande mycket kritisk till decemberöverenskommelsen. Här kommer borgarna lämna walkover i stället för att stå upp för det nya Sverige.

Och det gör man för att man är rädd för demokratin och inte tror på folket vilja när man åsidosätter parlamentets funktion genom att lova att inte rösta på eget budgetförslag enligt decemberöverenskommelsen. Låt oss leka med tanken att vi skulle tillämpa folkstyret genom parlamentet som avsikten var – vad skulle hända då? Lek med tanken att Sverigedemokraterna genomfört sin trotsålders-politik. Efter max två nyval hade ingen svensk som värnar landet röstat på detta parti som lamslager parlamentet.

Efter ett år med kaos hade borgarna slagit ut Sverigedemokraterna och haft majoriteten i parlamentet. Ett år av turbulens är ett litet pris att betala för att inte drabbas av vänstersvängens skattefest som vi upplever nu. Det är ett litet pris för att bevara en seriös parlamentarism i stället för den skådeprocess av sällan skådat slag som vi nu bevittnar.

Säger inte talesättet att kaos är granne med Gud?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.