Rosornas krig?

Ikväll kom den första indikationen om hur fullmäktige kommer besluta i ansvarsfrågan för socialnämnden. Genom kommunens utmärkta prenumerationstjänst för protokoll damp protokollet för fullmäktiges presidium ner i min inbox.

tommy_hall

Tommy Hall i fullmäktiges talarstol

Efter att visat ut Sverigedemokraten Gerty Holst från mötet som jävig på grund av hennes närvaro i nämnden 2014, fattade de två kvarvarande beslut i frågan. Det är inte svårt att förstå vad beslutet skulle bli med tanke på Tommy Halls kommentarer i tidningen.

Jag kan inte undgå att fundera på varför Tommy Hall var så ivrig att hävda att de som inte får ansvarsfrihet skall avgå. Speciellt intressant är det utifrån perspektivet att det var en mycket hård debatt och jämn omröstning inom arbetarkommunen huruvida det var Tommy Hall eller Susanne Meijer som skulle vara det första socialdemokratiska kommunalrådet i Hörbys historia.

Susanne Meijers inkallade stödtrupper fick mötet att gå i hennes favör och resten är historia… tills nu när imperiet slår tillbaka.

Kommunalrådet var inte sen i tidningen att hävda att hon minsann var helt oskyldig till nämndens resultat. Vidare hävdar hon att hon har lagt fram massor med sparförslag.

Visst kan man investera sig ur ett underskott men då måste man visa att de ökade kostnaderna leder till besparingar. Jag har inte en enda gång sett en sådan kalkyl eller analys från Sossarna de senaste fyra åren.

Att hon sedan i samma tidningsartikel hävdade att hon har stått för stabiliteten i nämnden är direkt skrattretande. Sossarna röstade mangrant på det havererande kommunalrådets linje om att lösa upp nämnden och därmed skapa ännu mer kommunalt kaos.

Om fullmäktige går på presidiets linje så är situationen för Susanne Meijer mycket bekymmersam. Ahlkvisten lyckades klamra sig kvar ett år; tre år för Meijer utan förtroende vore inte ansvarigt för kommunen.

Men med Susanne Meijers definition av ansvarstagande enligt ovan är det säkert logiskt för henne själv att sitta kvar. Kan bara konstatera att Tommy Hall har ett ypperligt läge att nocka ut Meijer och själv beträda tronen efter måndagens möte i Svensköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.