Säg det i toner

I torsdags var det socialnämndsmöte och lite speciellt var det allt. Vi hade en kommande jubilar bland sällskapet. Så på Eva Lindholms initiativ sjunger vi alla Ja, må han leva för nämndens ålderman Lars-Evald.

Stående uppvaktning. Från vänster: Albulena Murati, Gerty Holst, födelsedagsbarnet Lars-Evald Svensson, Rolf Rosdahl, Carina Claesson, Bertil Andersson och Tommy Neubert

Även Lars-Evald har bakgrund inom industrin, så problembeskrivningarna har vi lätt att kommunicera med varandra. Så trots att man får sig en släng av sleven ibland när vi debatterar, uppskattar jag hans bidragande åsikter på nämndsmötena.

Annons i SkD 2012-05-19

Jubilaren påpekade efter sjungandet och hurrandet att det inte var i linje med det önskemål som framförts i tidningen. Men vad hade förväntats av en sådan samling bråkstakar? Hur som helst så kom vi undan på en teknikalitet: det var inte på födelsedagen det var sammanträde…

Det var återigen Maria Danielsson som körde mötet och rutinen börjar infinna sig. Förhoppningsvis kan vi efter kvällens fullmäktigemöte vända blad och titta framåt vad gäller ordförandefrågan i nämnden. Susanne Meijer ställde samma fråga om presidieverksamheten som jag ställde i november. Nu finns alla förutsättningar att få igång beredningen igen.

Ytterligare en viktig poäng som Maria nämnde på mötet att den politiska styrningen av nämndens förvaltning skall otvetydigt ske genom nämnden själv och inga frifräsare i den politiska sfären som så ofta skett tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.