Skall det vara på detta viset?

Sitter på morgonen och läser Ystads allehanda när jag kommer till sista uppslaget av tidningen med bland annat insändare. Nästan hela högra uppslaget är täckt av ”Dagens ros”-meddelanden.

Uppe i högra hörnet finns det en liten ruta för dagens ris där Bert-Åke Holm får uttrycka sin frustration över en parkeringsvakt som lappade honom när han parkerade på en gångstig.

Vart är världen egentligen på väg när positivisterna tar sådan överhand? Mår vi inte bättre när det är ett balanserat gnäll i stället för glada djungetrummor?

En annan fråga är var har ”Dagens ros” tagit vägen på Hörby-sidan i Skd – inte för att jag tror att Hörbyborna är speciellt intresserade av att strö rosenblad över oss i politikerkåren just i dessa tider. (Konstigt att Falkman inte fick in på tavlan att någon skattebetalare kastade rosenblad framför legionären… vilken miss.)

På tal om folk i trafiken; läser min bloggar-kollegas kommentar över huliganen som körde i 21 km på Nygatan i Hörby där gode Lars Eriksson skriver:

Läser i dagens tidning att en stackars bilist har fått fartböter för att han framfört sitt fordon på Nygatan i svindlande 21 km. Ska man skratta eller gråta? Själv klarade jag mej vid ett tidigare tillfälle just på Nygatan pga att en Porsche hade redan fastnat i Polisens nät. Med 7 km som gräns kan polisen plocka i stort sett alla.

När jag läste det i tidningen var jag tvungen att connecta med verkligheten och se hur fort jag kör på gåfartsgata. Jag provade på en gåfartsgata och jag landade på 10-15 km som ”lagom” fart.

Lustigt nog är just den hastigheten den jag springer med i löparspåret – alldeles lagom fort visade det sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.