Svaren nu registrerade

Vad annars kan man göra när resten av politiken har gått på sommarledighet än att göra lite administrativt jobb. Från demokratigruppens medborgardialog hade det till gruppens sekreterare kommit in 126 fysiska svar som jag kunde registrera.

Trots att det var ett häst-jobb att mata in dem till den elektroniska versionen av remissvaren var det bara att bita i äpplet och sätta igång.

Work in progress, färdighögen till höger, dubletthögen framför till höger, för uppföljning över till vänster och kvar att registrera till vänster om datorn.

En av de roligaste svaret var Hörbybon som svarade på frågan hur han kunde hjälpa till svarade: ”En fru som är anställd i skolan.” Humor!

Eftersom demokrati och öppenhet går hand i hand kan du enkelt läsa svaren från respondenterna på denna länk. Om du vill kan du fortsätta att ge dina åsikter om förslaget till visions-tillägg på denna länk.

På grund av Moderaternas och Miljöpartiets beslut att ändra bemanningen i beredningsgruppen så måste vi tyvärr avbryta medborgardialogen i förtid. Vi tvingas nu fokusera på att jobba fram en slutrapport över det arbete som genomförts hittills så att den nya gruppen som tar vid i september får ett blankt papper att börja på.

2 svar på ”Svaren nu registrerade

 1. Debattvillig

  En fråga.

  126 personer är en bråkdel ab befolkningen, vilket ger en inkomplett bild.

  Varför inte anlita SCB eller dylikt för att skicka till alla? Dom har automatiska system. Så får man mer omfattande och pålitliga svar.
  Svaren kommer sammanställda i form av ren data.
  Det är en riktigt bra tanke med medborgarförslag, fast det var synd att det gjordes under dessa förutsättningar.

  Svara
 2. susanne meijer

  Var nu tvungen att använda din blogg och länka från min. Hur kom ni på att göra denna undersökning när SCB har presenterat sin nu ?? Jag ser iallafall fram emot er sammanställning och att ta del av resultatet.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.