Var finns vuxenansvaret?

Edvin Roslund är en av de bästa ungdomarna vi har i kommunen vad gäller engagemang inom politiken. Jag känner verkligen med Edvin när jag läser om att även Skånskan plockat upp problemet med munken Bongart i Önneköp som jag skrev om för en vecka sedan.

Edvin är 16  år gammal och satt på en av kommunens mest använda politiska katapultstolar – ordförandeskapet i den miljöpartistiska lokalföreningen. Är det rimligt av de vuxna som står bakom (hur långt bakom vet de bara själva) att låta 16-åringen själv bära hundhuvudet av det taktiska misstaget att ta in Bongart på listan.

Medelåldern på Mp listan är exakt dubbelt så hög som ordförande själv. Hur kommer det sig att man lyckas sätta den enda person som man inte kan hålla till ansvar på posten som ansvarig för Miljöpartiet i Hörby? Det är ju en smått otrolig bedrift!

Inte mindre otroligt är det att Miljöpartiet regionalt har kunnat tillåta denna sandlåda fortsätta. När de tvingas fram i strålkastarljuset av Skånskan så pekar även de tillbaka på en 16-åring.

De som har någon form av integritet har redan övergett partiet lokalt. De mest potenta återfinns på andra marker: Farid har kastat in handduken och dragit tillbaka sin kandiatur och satsar på riksdagen. Malvå har gått till Vänsterpartiet och Kavetoft återfinns numera hos Socialdemokraterna.

Kvar finns en tomteverkstad ledd av en 16-åring som uppenbarligen inte vet någonting, och som ingen kan förvänta sig veta något, om hur partier skall agera i olika scenarier.

Var finns vuxenvärlden runt Edvin i Miljöpartiet? Jag gissar att de har dragit in sina huvuden ordentligt denna fredagsmorgon. Detta medan de har en 16-åring till medial kanonmat för att offras i det politiska skitgörat.

 

9 svar på ”Var finns vuxenansvaret?

 1. Debattvillig

  Ja. Va ska man säga….

  Att till skånskan säga att man inte visste att han är åtalad är att totalt skjuta sig i foten. Grattis Edvin, du gjorde 2014 års största vurpa.

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Det är inte Edvin – det är vuxenvärlden omkring honom. Edvin själv är ett politiskt kapital som vi behöver värna ömt i kommunen.

   Svara
 2. Edvin

  Detta får stå för dig Per-Elis. Mycket kan jag tåla, och min politik får du gärna ge dig på. Men att se ner på mig för min ålder är ett slag under bältet. Det visar på brist på mognad och slut på argument. Jag väljer att överlåta till läsaren vem av oss som har bäst politik, men att se vem som är mognast av oss två, det kan nog alla.

  Debattvillig, att jag skulle gjort en vurpa är möjligt. Men jag har varit ärlig och sagt som det var. Jag tog på mig ansvaret för missen och är beredd att stå för det. Såväl inför skånskan som inför partiet, och det har jag gjort.

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Jag ger mig inte på dig på grund av din ålder, snarare tvärt om; jag ger mig inte på dig på grund av din ålder. Problemet är att du formellt inte kan hållas ansvarig. Som alla kan läsa handlar artikeln om vuxenvärlden omkring dig.

   Svara
 3. Debattvillig

  Per Elis.
  Har du fått solsting? Så vuxenvärlden står bakom Edvin och styr honom som en marionettdocka?
  Eller var det en impressionist som gjorde uttalandet till skd?

  Edvin.

  Ja du gjorde en vurpa, dock med skrubbsår som resultat. Se för fan till att ha rent framför dörren. Du kan gå långt, skjut dig inte i foten igen. Det gör ont.

  Svara
 4. Filip Persson

  Ja Per Elis det är inte Edvins fel. Lyckligtvis är Edvin tuff trots sitt vänliga yttre. Det är alltid lätt att raljera och göra sig lustig. Det är däremot mycket svårare att döma en människa rakt av som skyldig utan eftertanke. Vi tänker och kommer efter det att agera ansvarsfullt. Vi låter oss inte ledas av lustigkurrar och rättshaverister. Angående avhopp så skall väl inte hoppets stjärna Per Elis tycka det är så underligt i Hörby där det hoppas till höger och vänster. Farid har ju ett eget litet miljöparti så vi får se hur det blir med riksdagen. Ha en fin fredag.

  Svara
  1. Per Elis Jansson Inläggsförfattare

   Efter att ha studerat strukturerna i kommunens politikerkår så håller jag med dig att jag inte tycker det är konstigt med avhoppen. Massexodus ur ett parti brukar indikera att något är väldigt galet. Miljöpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har haft samma process i Hörby.

   I inget av fallen är det sakfrågorna som varit den stjälpande faktorn utan metoderna hur man förväntar sig att ett parti sköts.

   Osvuret är bäst om rättshaveristerna… den som lever får se…

   Svara
 5. Lars Eriksson

  Och valsedeln är redan tryckt och låst.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.