Konsten att säga nej när man menar ja

Idag har det varit en lång dag med möten. Först så har vi i Socialnämnden haft ett arbetsutskott mellan 0800 och 1550. Därefter var det kommunstyrelsemöte från klockan 1600. I vanlig ordning är det ingen som är besviken på dramatiken på kommunstyrelsen.

Först så får vi reda på, lite i förbigående, att Hörbybostäder håller på och utreder att bygga lägenheter här i Ludvigsborg. Det kommer för mig lite som en överraskning så jag frågade hur man visste att det finns ett behov? På frågan blev svaret att markägaren har presenterat att det finns en kö för att få lägenheter i Ludvigsborg.

Utifrån detta har Hörbybostäder satt igång en planering att bygga bostäder… Samtidigt som 2% av beståndet står tomt och nyproduktionen på Slånggatan går inte att hyra ut för att det är för dyra hyror. Varför får jag inte detta att gå ihop?

Eftersom det är en sådan jätteefterfrågan på hyresbostäder i Ludvigsborg står väl de privata entreprenörerna på kö för att börja sina projekt, månntro?

Nästa dramatiska ärendet handlade om Nattis. Socialdemokraternas motion som har varit under utredning sedan den 8 mars 2012 har nu kommit till kommunstyrelsen. Man bara undrat vart den har varit hittills i den kommunala kvarnen?

Barn och utbildningsnämnden ger bifall i sitt remissyttrande om man bara får pengar till det. Oj, så olägligt att denna motion kommer upp en vecka efter att budgeten har tagits…

Alla höll med om att det var en viktig sak att få till stånd, men vissa krängde sig som masken på kroken för att inte behöva bifalla motionen. För att jämka ihop alla bifallsyttrandena inom femklövern till ett avslag så behövdes det en ajournering.

Vårt kommunalråd, som enligt egen utsago står för det inkluderande ledarskapet, hävdade att jag inte är med i femklövern och bad mig lämna rummet. Nu blev det inte så…

De delar som uppenbarligen tillhör femklövern kommer tillbaka och tycker att visst skall det vara nattis men inte utan ”dröjsmål” utan ”skyndsamt” och att man skall ta en sväng till via BUN för att utreda behovet lite till. Man tar sig för pannan och är förvånad över att 6 stycken ville vara med på den piruetten!

7-6 till detta förslag blev det och för andra gången på kort tid har jag röstat på Socialdemokratiska förslag. Jag känner en viss hudirritation eller rodnad på vänster sida…

Det är som Socialdemokraterna säger att det är ett viktigt rättviseperspektiv och alla som har barn förstår detta. Problemet är att ärendehanteringen i KSAU och budgetberedningen verkar ha havererat i det överdrivna trixandet med ärendehanteringen i hopp om billiga taktiska poäng.

11 svar på ”Konsten att säga nej när man menar ja

 1. Jonas

  Är Hörby verkligen i behov av nattis? Någon kommun införde ju det för att behovet var ”stort” och i slutändan var det ett enda barn som hade nytta av det. Använd pengarna till att förbättra Hörbys skämt till skolor istället

  Svara
  1. Edvin

   Vad är det som är så fel i skolorna? Skolpolitiken rent åt helskotta, men vad är det som gör Hörbys skolor så dåliga?

   Svara
   1. Torbjörn Malvå

    Ja det är rätt Edvin !
    Skolpolitiken gör skolorna dåliga.Resurser till skolan är viktig, liksom resurser till äldrevård och omsorg. Då behöver vi kanske höja skatten istället för att sänka den?Dessutom behövs en mycket bättre fördelningspolitik i vårt land. Kanske modellen ”Robin Hood”.

    Svara
 2. Debattvillig

  Håller med dig Jonas.

  Känns som att dom inte gjort varken behovsanalys eller ekonomipåfrestning.

  Vissa beslut tas helt som man vill utan verklighetsbaserad förankring. Varför inte lägga pengarna på skolan, vården, omsorgen?

  Titta exempel på dom 5-6 miljoner vi får lägga på en totalt onödig fastighet som eliten skall ha som personlig lekstuga och mingellokal!!!

  Semesterresorna som inte har någon dokumentation…..

  Ja va skall man säga?

  Svara
 3. Jonas

  Ska vi börja med frostaskolan med droghandel och äldre elever som rånar dom yngre det har pågått under väldigt lång tid. Georgshillskolan där stökiga elever inte tillrättavisas för att det är sååå jobbigt när eleverna blir arga.

  Svara
  1. Edvin

   Du snackar goja. Riktigt bullshit. Kom med fakta och inte lösryckta påståenden istället! Pajas, går på skolan ifråga, att det skulle cirkulera droger är skitsnack, att yngre elever rånas är skitsnack, går själv i högsta klass och det du säger är skitsnack. Har säkert hänt ett fåtal gånger. men det sker på alla skolor. Att stökiga elever inte tillrättavisas på G-Hill är också ett påhitt. Morsan jobbar på G-Hill, så jag vet. Snälla du, kom inte med lösryckt skitsnack. Tack.

   Svara
 4. Debattvillig

  @jonas

  Finns ett annat problem i ekvationen.

  1. Skollagen
  2. Tidigare domar rörande skolan, skollagen som blivit praxis.

  Svara
 5. Debattvillig

  http://www.skanskan.se/article/20131026/HORBY/131029479&template=mobileart

  http://www.skanskan.se/article/20121204/HORBY/712049865/1019&template=mobileart

  Efter 2 minuters letande.

  Kom ut ur bubblan Edvin.
  Att du levt i skyddad verkstad hela livet speglar inte verkligheten i livet.

  Det finns åtskilliga anmälningar, rapporter etc att ta del av.

  Kolla med kommunen, Skolverket, etc etc.
  Du kommer hitta möe gött under dom stenarna.

  Sen är det inte så att där skiten kommer ut går okunskapen in?

  Svara
  1. Edvin

   Du, Debattvillig, Jag går på skolan ifråga, att det skulle cirkulera droger PÅ skolan är skitsnack. Jag är inte i nån bubbla, du länkar till en artikel, där den första inte är representativ för hela invånarantalet, har inte sett röken av nån undersökning, och ingen annan i jag känner på SKOLAN heller. Inte vad jag vet på G-Hill heller. Att det cirkulerar droger i HÖRBY nekar jag inte. Men ni hoppar på SKOLORNA. Och det vänder jag mig emot. Du litar BLINT på Skånskan, kom ut ur mediebubblan och bilda dig en egen uppfattning istället. Självfallet skriver Skånskan det på ett dramatiskt vis för att det ska locka läsare och bli fina rubriker. Det har vi lärt oss nu.

   Jag är ledsen, men jag ser ju varje dag hur det går till på skolan. Det ni målar upp är skrämselpropaganda och ni antyder att skolorna är förjävla dåliga. Jag tycker det är sorgligt. Jag undrar om ni överhuvudtaget varit på skolorna? Jag känner till min skola utan och innanför.

   Jag nekar inte att ungdomar använder droger, men det stämmer tamigtusan inte att det är på skolorna det sker!

   Svara
 6. Debattvillig

  Hmm.

  Att jag litar blint på media kunde inte vara mer fel.
  Jag om någon är alltid källkritisk.

  Faktum kvarstår att större delen av hörbys ungdomar kan få tag i både narkotika och alkohol ovanligt lätt.

  Detta visar rapporter från RPS.

  Att du inte sett det speglar inte hela verkligheten Edvin.
  Du måste väl ändå inse att du inte känner alla, vet vad alla gör i hela Hörby?

  Kan du med 100% säga att ingen testat droger, alkohol etc som undersökningen säger?

  Har du läst undersökningen själv?
  Har du tagit del av avvikelserapporterna från skolorna?

  Lyssna och lär från dom äldre och dom som gått den hårda vägen.
  Jag förringar inte din åsikt, vilket du inte borde göra med min.

  Klart undersökningen inte är det.
  Varför skall Agda 90 år eller Lisa 1 månad vara med i den?

  Svara
  1. Edvin

   Men jag har aldrig nekat att ungdomar inte kan få tag i alkohol eller hur? Jag har inte heller nekat att vissa tester droger? Jag har nekat att det sker PÅ skolan, vilket ni verkar tro och tycka. Sen försöker du göra nån u-sväng och blanda in Agda 90 och Lisa 1 månad, helt ointressant. jag påpekade att ingen på skolan jag visste sett röken av undersökningen, och ingen jag kände på andra skolan heller. Det är väl trots allt ganska väsentligt för undersökningen eftersom den trots allt ska spegla oss? Eller har jag fel?

   Har aldrig ifrågasatt att det cirkulerar droger och skit. Jag känner inte alla. Men jag definitivt fler ungdomar än ni. Och jag umgås definitivt med fler ungdomar än ni dagligen. Jag är ledsen, men försök inte göra er mer vetande än mig när det gäller vem ni känner och inte känner. Blir så konstigt.

   Jag förringar verkligen inte din åsikt. Men ”sitt ner och håll käften och lyssna på de äldre”-attityden är jag såtusans trött på nu. Ni motsätter er vår demokratiska rätt att uttrycka oss. Besviken.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.