Men kör Skåneexpressen 2 till Höör i stället

Läser i Skånskan att Skånetrafiken ämnar lägga ner helgtrafiken för 470 som går här igenom Ludvigsborg. Om man kollar på kostnaderna att det är 100 kronor per resa så verkar det ju inte rimligt att köra helgtrafik.

I Eslöv ser sig politiker sig nödgade att skjuta till pengar för att hålla sin kommunala kollektivtrafik i bra skick trots att detta ligger på regionens ansvar. Det är som en repris som upprepar sig för Eslöv som vi hade här i Hörby med kollektivtrafiken till de södra kommundelarna. Läs mer om det sluttande planet i den tidigare artikeln. Det sluttar mer nu.

Men jag som Ludvigsborgare ser inte riktigt behovet av 470 över huvud taget; Det finns en annan, mer generell lösning. Hur vore det om Skåneexpressen 2 fortsatte till Höör och inte vände redan i Hörby? För var skall vi pendlare ta vägen när vi skall ta oss med buss från Ludvigsborg? Lund, Höör, Hörby, Malmö, Köpenhamn eller Kristianstad.

Detta förslag lämnade jag in tillsammans med mitt remissyttrande till den fördjupade översiktsplanen för Ludvigsborg. Jag är osäker på om det har tröskats vidare i systemet för att genom kommunens försorg komma till regionens trafikplanerare… Verkar inte så i alla fall.

8 Replies to “Men kör Skåneexpressen 2 till Höör i stället”

 1. Lars Ahlkvist skriver:

  Spännande att se hur Ludvigsborgarna uppfattar Ditt obefintliga stöd för fortsatt helgtrafik Höör – Hörby! En valfråga mellan oss tror jag…:-)

  1. Axel Eriksson skriver:

   Det är tydligt att läsa eller lyssna inte är din starka sida. Jag ser inte en minskning med Perelis förslag. Idag 4 turer på söndagen, och med Perelis förslag 8 turer per dag. Hur kan detta bli ett6 obefintligt stöd för helgtrafik??

 2. Debattvillig skriver:

  Håller med axel!

 3. Lars Ahlkvist skriver:

  Minskningen uppkommer då detta inte är ett förslag Skånetrafiken stödjer. Så när kommunen uppträder med flera tungor är det stor risk att resultatet blir noll från kommunens synpunkt. Enade kommuner, stor möjlighet att få bra resultat. Allas fria åkning – haveri. Synd, men reell verklighet.

 4. Debattvillig skriver:

  Lars! Vet du vad fria resor hade kostat?
  Jag vet svaret.

  Det är fullt genomförbart.
  Men till skillnad från dig som tenderar se problem istället för lösningar så ser jag lösningar på problem.

  Detta borde du sett samt förstått när vi satt nästan två timmar i diskussion härom dagen.

 5. Lars Ahlkvist skriver:

  Hur menar Du med fria resor? Ny träff och prata om det; bättre än att skriva så här? Och kaffet är bättre;-)

 6. Debattvillig skriver:

  Lars.

  Självklart. Under förutsättning att vår “överenskommelse” sen sist har infriats. Du åtog dig att göra nåt efter vår diskussion. Inget som skall nämnas här men har du gjort det så tar vi nytt möte. Ge mig tid och datum.

 7. Lars Ahlkvist skriver:

  Debattvillig, jag återkommer gärna om vad jag gjort men inte här på bloggen. Tror Du har min epost?

  mvh
  /Lars

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.